28/11/14

Folli Follie: Νέα σχέδια επέκτασης για το 2015


Folli Follie Group: Νέα σχέδια επέκτασης για το 2015- Σε προτεραιότητα Juicy και Κίνα

Δημοσιεύθηκε: 28 Νοεμβρίου 2014 - 09:36

Folli Follie: Νέα σχέδια επέκτασης για το 2015


Με υψηλά διαθέσιμα και θετικές ταμειακές ροές έκλεισε το εννεάμηνο για τον όμιλο Folli Follie. Θα συνεχιστεί η επέκταση δικτύου στην Κίνα και το 2015, χρονιά όπου θα φανεί η επίδραση από τη δραστηριότητα με την Juicy .
Έμφαση στη θετική επίδοση ανά αγορά και κλάδο δραστηριότητας αλλά και στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής του θέσης έδωσε η διοίκηση του ομίλου Folli Follie κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα 9μήνου.
Πέρα από την αύξηση κύκλου εργασιών και λειτουργικής κερδοφορίας, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ.Τζ.Κουτσολιούτσος αναφέρθηκε στη δημιουργία θετικών λειτουργικών ταμειακών ροών κατά 20 εκατ. ευρώ στο συγκεκριμένο διάστημα αλλά και στα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα που στις 30/9/2014 διαμορφώθηκαν στα 300 εκατ. ευρώ περίπου.
Στους εννέα μήνες του 2014 ο όμιλος προχώρησε επίσης στη διενέργεια επενδύσεων ύψους 36 εκατ. ευρώ για την ίδρυση του νέου πολυκαταστήματος Attica, την προώθηση της φίρμας Juicy Couture στις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και την υποστήριξη των λιανικών δικτύων της Folli Follie, της Links of London αλλά και του νέου concept καταστημάτων ένδυσης με την επωνυμία Collective.
Στα αποτελέσματα εννεαμήνου πέρα από την ανάπτυξη του κλάδου κοσμημάτων, σημαντική ήταν η επίδοση στον τομέα χονδρικής και λιανικής ένδυσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι πωλήσεις του κλάδου παρουσίασαν αύξηση κατά 16,2% σε ομοειδή βάση, ενώ στην Ελλάδα κατά το εννεάμηνο εμφάνισε αύξηση πωλήσεων κατά 19% με τα Βαλκάνια να ακολουθούν παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11%. Στο δε γ' τρίμηνο της χρήσης 2014, οι πωλήσεις του κλάδου παρουσίασαν αύξηση κατά 43,4%.
Σε ότι αφορά την επέκταση των δικτύων Folli Follie και Links of London, ο όμιλος ετοιμάζεται να κλείσει τη χρήση με δίκτυο 150 καταστημάτων FF στην Κίνα, τα μισά εκ των οποίων δημιουργήθηκαν μέσω συμβάσεων franchise.
Σκοπεύει δε να συνεχίσει την επέκταση του δικτύου στη χώρα, εκτιμώντας ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης, αλλά και να υποστηρίξει την διείσδυση της Links of London με τη δημιουργία 15 σημείων μέσα στο 2015.
Επίσης ο όμιλος εξετάζει την πιθανότητα διείσδυσης στην αγορά της Αυστραλίας, ενώ ακολουθεί το πλάνο ανάπτυξης χονδρικής διανομής της φίρμας Juicy Couture στην Ευρώπη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me