28/11/14

Ενταλμα σύλληψης κατά του προέδρου της Envitec για έργο στην Κύπρο


Ενταλμα σύλληψης κατά του προέδρου της Envitec για έργο στην Κύπρο

 

Ενταλμα σύλληψης κατά του προέδρου της Envitec για έργο στην Κύπρο

Καταζητείται από τις κυπριακές αρχές ο πρόεδρος της Envitec Χρήστος Δρακόπουλος ενώ ήδη τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση ο δήμαρχος Πάφου και δύο στελέχη της δημοτικής αρχής. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση δωροδοκιών για τα έργα αποχέτευσης και το βιολογικό καθαρισμό 
 
Η εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. Envitec εμπλέκεται σε υπόθεση δωροδοκίας που διερευνούν οι δικαστικές αρχές της Κύπρου οι οποίες αποφάσισαν να θέσουν υπό οκταήμερη κράτηση τον Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, το στέλεχος του δήμου Ευτύχιο Μαληκκίδη καθώς και τον τέως δημοτικό σύμβουλο Πάφου Γιώργο Μιχαηλίδη. Σύμφωνα με τον κυπριακό Τύπο, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του προέδρου της Envitec Χρήστου Δρακόπουλου. Η ελληνική εταιρεία είχε αναλάβει τη σύμβαση για το βιολογικό καθαρισμό της Πάφου, ύψους 15,72 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, υπάρχουν καταθέσεις σύμφωνα με τις οποίες οι κ.κ. Βέργας και Μαληκκίδης έλαβαν χρήματα σε σακούλες, όπως και ο Γ. Μιχαηλίδης.

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφέρει πως με βάση μία από τις καταθέσεις «το έτος 2007 κατά τον χρόνο υπογραφής του συμβολαίου για επέκταση του εργοστασίου λυμάτων που κατακυρώθηκε στην ελληνική εταιρεία ENVITEC S.A. ο Διευθυντής της εν λόγω εταιρείας εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείται, τον συνάντησε στο Δημαρχείο Πάφου και του ανέφερε ότι θα έδινε μέρος της προκαταβολής του, δηλαδή το ποσό των 200.000 Λ.Κ. (σ.σ. κυπριακές λίρες) στο 2ο ύποπτο, ο οποίος θα μοιραζόταν με τον Δήμαρχο και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε κάποια στιγμή μάλιστα ο καταζητούμενος αναχώρησε από το Δημαρχείο μαζί με τον 2ο ύποπτο για να πάνε στην τράπεζα και όταν επέστρεψαν πίσω ο 2ος ύποπτος κρατούσε νάιλον τσάντα μέσα στην οποία υπήρχαν δέσμες χρημάτων και εισήλθε στο γραφείο του Δημάρχου, όπου εκεί βρίσκονταν άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι».

Οι αστυνομικές αρχές, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν και κατάθεση από εκπρόσωπο τεχνικής εταιρείας σύμφωνα με την οποία τα τελευταία χρόνια έχει δώσει μισό εκατομμύριο ευρώ σε μίζες. Εναντίον των τριών που έχουν ήδη συλληφθεί εξετάζονται αδικήματα όπως συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη, δεκασμός δημοσίου λειτουργού, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας, αποδοχή αμοιβής με τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό, αδικήματα κατά παράβαση του περί Πρόληψης της Διαφθοράς Νόμου, αδικήματα διαφθοράς που ορίζονται από το νόμο που κυρώνει τη σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για ποινικοποίηση της διαφθοράς, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του Δημοσίου, κλοπή και κλοπή από δημόσιο λειτουργό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me