26/11/14

Ο άψογος Τζιφόπουλος και η “φανταστική” Ξουλίδου!

Ο άψογος Τζιφόπουλος και η “φανταστική” Ξουλίδου!


26.11.2014 11:59 

 

Τις τελευταίες κρίσιμες ώρες που προηγήθηκαν της ορκωμοσίας της κυβέρνησης Αθανασιάδη-Νόβα, εξελισσόταν μία άρτια οργανωμένη προσπάθεια που είχε ως στόχο τον “προσηλυτισμό” του απαραίτητου αριθμού βουλευτών που θα στήριζαν την κυβέρνηση των αποστατών.

Οι “αρχιμάστορες” της κίνησης αυτής είχαν κάνει κάτι πολύ απλό. Είχαν κλείσει από το πρωί τους βουλευτές-στόχους σε διαμερίσματα πέριξ των Ανακτόρων και προσπαθούσαν να τους πείσουν ότι η αποστασία θα βοηθούσε όχι μόνο τη χώρα αλλά και τους ίδιους! Ακούστηκαν πολλά. Δωροδοκίες, εκβιασμοί, κ.λ.π. Πάντα όμως σε ελεγχόμενο χώρο και με περιορισμένη δυνατότητα διαφυγής.


Όλο αυτό το σκηνικό έγινε αντιληπτό από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μετά την ορκωμοσία!   Οι “υπουργοί” σε πολλές από αυτές φορούσαν ανοιχτόχρωμα κοστούμια παρά το γεγονός ότι οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί απόγευμα ή βράδυ. Το στοιχείο αυτό αποδείκνυε ότι όλοι ήταν “υπό περιορισμό”  από το πρωί  -γιατί κάποιοι φοβούνταν μην τους φύγουν- μέχρι την ώρα της ορκωμοσίας. Κανείς φυσικά δεν θα επέλεγε ένα μπεζ ή γκρι κοστούμι για μια τέτοια περίσταση.


Έτσι λοιπόν γίνονταν οι “σωστές δουλειές”. Μελετημένα, με ισχυρή συνεχή πίεση σε περιορισμένο χώρο. Φαντάζομαι λοιπόν ότι αν κάποιος ήθελε να μιμηθεί τα ήθη και τα πολιτικά έθιμα της εποχής, θα ήξερε σε ποιες σελίδες της ιστορίας να ανατρέξει. Σίγουρα πάντως δεν θα το έκανε τηλεφωνικώς ή μέσω facebook. Και σίγουρα δεν θα προσέφερε “2-3 εκατομμύρια” στη βουλευτή των ΑΝΕΛ  κ. Ξουλίδου, ημι-διαβόητη από χθες  εξαιτίας της δήλωσής της περί προσπάθειας χρηματισμού της  από γαλάζιο στέλεχος προκειμένου εκείνη να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας. (Σημειώνω ότι αρχικώς η “αποκάλυψη” έγινε από τον Καμμένο και χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ ως “Δήλωση Βόμβα”!)


Αμέσως μετά τις δηλώσεις Ξουλίδου βέβαια, έχει γελάσει κι ο κάθε πικραμένος. Όχι βέβαια εις βάρος της. Γελούν με το αχαρακτήριστο γαλάζιο στέλεχος που νόμιζε ότι θα ‘ριχνε μια Ξουλίδου με 2-3 εκατομμύρια! Ανόητε σαλντιμπάγκε… Καλά, εμείς δεν ξέραμε τι εστί Ξουλίδου, Εσύ δε ρώταγες να μάθεις; ( Πάντως αν έχει ίχνος χιούμορ η Ξουλίδου, πρέπει να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας ακόμα κι αν η ΝΔ προτείνει τον Λαζόπουλο!)


Το δεύτερο μεγάλο θέμα της ημέρας ήταν η δήλωση του αντιπρύτανη Θεσσαλονίκης Τζιφόπουλου. Ο σοφός αυτός άνθρωπος δήλωσε το αυτονόητο: ” Πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας. Γιατί δεν βλέπω να αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας. Αν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε νόμους και να μην τους τηρούμε”! Λίγο μετά έπεσαν όλοι πάνω του να τον φάνε αναγκάζοντάς τον να παραιτηθεί!


Αυτό που είπε δεν άρεσε στους Αναρχοκομμουνιστές, στους Καλαμούκηδες, στους politically correct δημοσιογραφίσκους. Ήταν βαριά δήλωση. Ήταν δήλωση φασίστα! Έτσι λένε αυτοί…Γιατί πιστεύουν ακριβώς τα αντίθετα. Ας δούμε λοιπόν τι πιστεύουν αυτοί, αντιστρέφοντας της δήλωση:


Δεν πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας. Γιατί βλέπω ότι ο Έλληνας αλλάζει. Αν παραφερόμαστε, δεν πρέπει να τρώμε σφαλιάρα όπως κακώς συμβαίνει στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε όλες τις υποανάπτυκτες και οπισθοδρομικές χώρες τους κόσμου. Δεν είναι ανάγκη να τηρούμε τους νόμους που ψηφίζουμε!


Δεν θα σχολιάσω. Σας καλώ όμως να σκεφτείτε και να αποφασίσετε εσείς πια παράγραφος είναι η πιο λογική...


tzifopoulos

Με αγάπη
Ο Είρων
omegaloseiron@gmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me