18/11/14

Σωστά! Να μην κατεβάσουμε τα παντελόνια!


18.11.2014 12:25 

http://mikrometoxos.gr/?p=817
 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε το πρωί στο MEGA  διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα. Οι δημοσιογράφοι έμειναν για άλλη μια φορά στα λιγότερο ουσιώδη, αλλά αυτό δεν εμποδίζει εμάς να εντοπίσουμε τα σημαντικά.


Είπε λοιπόν αυτός ο λογικός φωνακλάς ότι  η Βουλή μπορεί να ψηφίζει δύσκολα -και εκ πρώτης όψεως αντιλαϊκά- μέτρα αλλά δεν μπορεί να εξευτελίζεται, θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι ο πρόσφατος νόμος δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο κι αν πιέζει η τριμερής!
Το δεύτερο σημαντικό που είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, σχετίζεται με τον μεγάλο στόχο της χώρας. Το μείζον , είπε, είναι η παραγωγή πλούτου.

Μέχρι τώρα , αν και έχουμε υπογράψει τις συμφωνίες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, τίποτα δεν έχει γίνει προς  την κατεύθυνση αυτή – άρα δεν δημιουργείται και ο …ζητούμενος πλούτος- τους τελευταίους 6 μήνες. Μπορεί βέβαια να υπήρξε κάποιο πλεόνασμα όπως είπε κι ο σβέλτος Οικονομέας , αλλά φαντάζομαι ότι άλλο είναι να πλουτίζεις κι άλλο να βγάζεις το μήνα χωρίς να αναγκαστείς να χρησιμοποιήσεις την πιστωτική σου… Εγώ πάντως θα πανηγύριζα στην πρώτη περίπτωση…


Το τρίτο ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο που έθιξε ο Άδωνις αφορά στο χρέος και τη διαπραγμάτευση με τους ξένους. Ο γλυκύς Γεωργιάδης , πολύ σωστά, εκτιμά ότι η συνεχής έκκληση διαγραφής του χρέους χωρίς προηγουμένως να   έχει διαφανεί η αρχή μιας ορθά θεμελιωμένης ανάπτυξης, μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί από τους δανειστές.

Κάλλιστα μπορεί να θεωρήσουν ότι ο πρωτεύων στόχος μας είναι ο μηδενισμός της οφειλής και – αμέσως μετά- η απαρχή μιας νέας! Καλό θα ήταν λοιπόν να δουλέψουμε επί της ουσίας , ακολουθώντας τον τίμιο αλλά δύσκολο δρόμο της Αρετής και των μεταρρυθμίσεων αντί να σφυρίζουμε αδιάφορα κάθε φορά που έρχεται η ώρα της ψηφοφορίας.

Κάπου εκεί πέταξε κάτι μπηχτές σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που πρέπει να ψηφίσουν μνημονιακά μέτρα. Βέβαια, κι αυτοί «σοσιαλιστές» άνθρωποι είναι κι έχουν τις ευαισθησίες τους.

Εν πάση περιπτώσει, το ΄πιασε το υπονοούμενο ο Οικονομέας, δημιούργησε θέμα και ανάγκασε έτσι τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Καρύδη να αντιδράσει και να ζητήσει από τη ΝΔ να μαζέψει τον Γεωργιάδη γιατί ζητά να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις ( της Τρόϊκας)…


Εγώ συμφωνώ με τον κ. Καρύδη και πάω ένα βήμα παραπέρα. Αντί να τα κατεβάσουμε , μήπως πρέπει να τα ξεκουμπώσουμε και να πάρουμε στο κυνήγι όλους τους καραγκιόζηδες που κρατάνε ακόμα τη χώρα στον πάτο; Κι ο νοών νοείτω…

Με αγάπη
Ο Είρων
omegaloseiron@gmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me