1/11/14

Από την στήλη των επιλογών στο σημερινό ''Χ''


!ΠΡΟΛΟΓΟΣ: 


Επιδεικτικά απαισιόδοξοι παραμένουν οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγώγων, καθώς επιμένουν να διατηρούν σε discount το συμβόλαιο του δείκτη, σε σχέση με την spot Αγορά.


Δυστυχώς και το έδειξε και η χθεσινή συνεδρίαση, στο Χ.Α. επικρατεί η εσωστρέφεια και ο απόλυτος εγκλωβισμός στα ανοιχτά εσωτερικά μέτωπα, όπως είναι η διευθέτηση της βιωσιμότητας του χρέους, οι πολιτικές εξελίξεις και οι φήμες για νέες αμκ στον Τραπεζικό κλάδο.




!ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ:  


Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης επιστρέφει προς την περιοχή των φετινών χαμηλών (852 μονάδες) μετά το «φιλί του αποχαιρετισμού» στην ζώνη των 1.000 μονάδων. 

Η δομή και η ταχύτητα της υποχώρησης έχει αυξημένες πιθανότητες επαναπροσέγγισης των χαμηλών έτους ενώ οι ταλαντωτές είναι αποφορτισμένοι μετά την ανοδική  αντίδραση ως τις 1024 μονάδες. 

Σε αυτή την κίνηση ενεργοποιήθηκε σήμα αγορών από τον MACD το οποίο ωστόσο έχει αποδυναμωθεί αισθητά και αρκεί μία οριακή πτωτική συνεδρίαση την Δευτέρα για να γυρίσει σε σήμα πώλησης. 


ΥΨΗΛΗ ΚΦΣΗ (από 300 εκατ. ευρώ)



!ALPHA BANK: Σύμφωνα με την IBG και τους αναλυτές της η Alpha στο εννεάμηνο θα εμφανίσει κέρδη 88 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να διαμορφώνονται στο 1,44 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 22% σε ετήσια βάση. Στα 1,1000 ευρώ η τιμή-στόχος που δίδουν... 



!ΑΛΦΑ: Στα 1,10 ευρώ θα αποτιμάται σε 14 δισ. ευρώ, (σ.σ.: Μπράβο αισιοδοξία... και μακάρι να γινόταν, αλλά...).Η μτχ κινήθηκε στο μείον και στις 4 συνεδριάσεις της εβδομάδας, έχοντας ξεκινήσει από το 0,6100 ευρώ...


!ΑΛΦΑ(ΙΙ): Στο ξεκίνημα της Δευτέρας 27.10 βρέθηκε στο +5% και στο 0,6420 ευρώ, για να κλείσει στο -4,10% και στο 0,5850 ευρώ. Ακολούθησαν τα -4,27%, -6,43% και -0,67% την Παρασκευή (αν και βρέθηκε στο +3,6%)... Είναι υπερπουλημένη, οφείλει αντίδραση, αλλά οι προβλέψεις είναι πλέον αδύνατες...   



ΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (από 100 έως 300 εκατ.) 



!ΦΡΛΚ: Η εταιρεία Φουρλής και ο κ. Κούστας, έστω και με καθυστερήσεις, ανοίγουν την ερχόμενη Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, τις πύλες στο μεγάλο εμπορικό δημιούργημά τους, το Sofia Ring Mall, για την κατασκευή του οποίου δαπάνησαν 120 εκατ. ευρώ, τεράστιο ποσό για τα δεδομένα της Βουλγαρικής αγοράς. 



!FOURLIS: Η επένδυση αυτή, θα ωφελήσει και τους μετόχους της εισηγμένης εταιρείας, καθώς το ΙΚΕΑ, βρίσκεται δίπλα στο mall, ενώ η συμμετοχή του Φουρλή (50%) αποκτά μεγαλύτερη αξία φυσικά, σε μία επένδυση, που ήδη λειτουργεί.


 
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΚΦΣΗ (από 35 έως 100 εκατ. ευρώ)



!ΟΤΟΕΛ: Από όποια πλευρά κι αν την εξετάσει κανείς, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει ότι παραμένει μία ελκυστική περίπτωση. Στα συν και το γεγονός ότι δημοσίευσε πρώτη τον ισολογισμό 9μήνου (εξαιρούνται οι ΑΕΕΧ λόγω... ειδικότητας). 


!ΑΝΕΜΟΣ-απάντηση: Δεν το γνωρίζουμε, αλλά για να αναζητήσει κανείς δανεισμό στο εξωτερικό με επιτόκιο 12% έως 14% θα πρέπει να είναι πολύ ''απελπισμένος''. Εν αναμονή, αλλά δεν είδαμε και κάποια ανακοίνωση της εταιρείας...



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me