17/11/14

Αρνείται ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα ότι είχε καταθέσεις 3.427.000 ευρώ


Αρνείται ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα ότι είχε καταθέσεις 3.427.000 ευρώ

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πιάστηκε πρώην δήμαρχος του Μαραθώνα που απέκρυψε εισοδήματα ύψους 3,42 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά εκτεταμένες έρευνες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατά το μήνα Οκτώβριο 2014. 

 294

Παράλληλα αποκαλύφθηκαν σημαντικές περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος απάτης και διαφθοράς όπως επιχειρήσεις με εικονικές συναλλαγές συνολικού ύψους 22 εκατ. ευρώ, αλλά και υποθέσεις διαφθοράς στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με αδήλωτα εισοδήματα καθηγητών από προγράμματα της ΕΕ ύψους 3 εκατ. ευρώ και βεβαιώθηκαν φόροι ύψους άνω των 25 εκατ. ευρώ.

mar

Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, που κυκλοφορούσαν από το μεσημέρι στα δημοσιογραφικά γραφεία, ο ελεγχόμενος δεν είναι ο τέως δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος (τον οποίο αντιμετώπισε νικηφόρα ο Ηλίας Ψινάκης, στις εκλογές της 18ης Μαΐου), αλλά ο προκάτοχος του πρώτου Σπύρος Ζαγάρης.

Σε δήλωση του στην aftodioikisi.gr o (από το 2007 έως το 2011) δήμαρχος Σπύρος Ζαγάρης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, κλήθηκε πριν από μερικές ημέρες και πάλι για εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ, αρνείται ότι είχε ποτέ καταθέσεις τέτοιου ύψους τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Στις αρχές του 2012 ο ελεγκτής του ΣΔΟΕ κ. Ευστάθιος Παλαιολόγος σε έγγραφό του ισχυρίστηκε ότι δήθεν έχω κλειστά χρήματα στην Τράπεζα Πειραιώς στις 3.11.2004, ύψους 3.590.000 ευρώ ενώ εγώ ποτέ δεν είχα στην Τράπεζα Πειραιώς περισσότερα από 7 ευρώ. 

Στις 19 Απριλίου 2012 κατέθεσα αίτηση στην Τράπεζα ζητώντας αντίγραφο των λογαριασμών μου από το 2000 έως σήμερα Το έγγραφο αυτό αποδεικνύει ότι οι λογαριασμοί μου είχαν και έχουν μηδενικό υπόλοιπο.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me