20/11/14

Στο αυτόφωρο ο πρώην πρόεδρος του Γ.Σ. Ηρακλή για χρέος-μαμούθ 282,6 εκατ. ευρώ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Στο αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθεί ο 46χρονος πρώην πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλή, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για το μεγαλύτερο χρέος που έχει βεβαιωθεί πανελλαδικά και ανέρχεται στα 282,6 εκατ. ευρώ.

Στο αυτόφωρο ο πρώην πρόεδρος του Γ.Σ. Ηρακλή για χρέος-μαμούθ 282,6 εκατ. ευρώ
Το χρέος- στο οποίο συμπεριλαμβάνονται πρόστιμα και προσαυξήσεις- αφορά το διάστημα από 29 Ιανουαρίου 2010 έως τις 30 Μαΐου 2014 και συνδέεται με την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων που εμφανιζόταν να εξέδιδε κατά το παρελθόν ο Ερασιτέχνης.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι υπήρξε πρόεδρος διοίκησης Πρωτοδικείου κι ότι το ποσό αυτό «φορτώθηκε» σε αυτόν από προηγούμενες διοικήσεις του Γ.Σ.
Πάντως, παρόμοιες συλλήψεις πρώην αθλητικών παραγόντων του Γ.Σ. έγιναν και το προηγούμενο διάστημα. Ενδεικτική είναι η περίπτωση πρώην έφορου του τμήματος συγχρονισμένης κολύμβησης του Γ.Σ. Ηρακλή, ο οποίος συνελήφθη για χρέη ύψους 9,5 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, κάποιες από τις δικογραφίες που συνδέονται με την υπόθεση των πλαστών τιμολογίων έφτασαν στις αίθουσες των Κακουργιοδικείων της Θεσσαλονίκης.
Τον περασμένο μήνα καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης πρώην πρόεδρος του Γ.Σ. που εμφάνισε εικονικά τιμολόγια ύψους 600.000 ευρώ, συνδεόμενα με έργα ανάπλασης σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε σε πρώην συνεργάτη -επί οικονομικών θεμάτων- του Ερασιτέχνη, ενώ για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές ένας ιδιώτης, ο οποίος κατηγορείτο ότι κατάρτισε τα πλαστά τιμολόγια.
Το κύριο μέρος του λεγόμενου σκανδάλου των εικονικών τιμολογίων έχει προσδιοριστεί να δικαστεί το προσεχές διάστημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me