22/10/14

X.A.: Με την Αγορά να υπερβάλλει εαυτόν...


Οι short αναδιπλώνονται, οδηγώντας σε ανατροφοδοτούμενη άνοδο!
X.A.: Με την Αγορά να υπερβάλλει εαυτόν...

Νέο ισχυρό ράλι τακτοποίησης των υπέρμετρων πρόσφατων πτωτικών στρεβλώσεων καταγράφηκε χθες στο ΧΑ, μετά (και) τις διαρροές που δεν επιβεβαιώνονται επίσημα, ότι η ΕΚΤ εξετάζει την αγορά εταιρικών ομολόγων στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης. Ταυτόχρονα στα stress tests το αρχικό νούμερο θα φθάνει τα 9 με 9,5 δισ. ευρώ, ενώ το τελικό νούμερο θα διαμορφώνει τις κεφαλαιακές ανάγκες οριακά χαμηλότερα του 1 δισ. ευρώ.

Ο βραχυχρόνιος στόχος της αγοράς είναι ο έλεγχος της ζώνης 990 μονάδων, ενώ ορατές είναι και οι 1.020 μονάδες, ίσως και οι 1.050 μονάδες. Λόγω της ΕΚΤ βελτιώθηκε η εικόνα των ομολόγων με την 10ετία από 8,10% υποχώρησε στο 7,67%. Με βάση ενδείξεις, οι τελικές κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών στα stress tests θα είναι οριακά κάτω του 1 δισ. ευρώ.


Το αρχικό νούμερο θα είναι υψηλό, αλλά αφαιρώντας όλα εκείνα τα στοιχεία που συνδράμουν θετικά οι κεφαλαιακές ανάγκες περιορίζονται οριακά κάτω του 1 δισ. ευρώ. Καλή η εικόνα ξανά τόσο στις τράπεζες όσο και στο χώρο του FTSE 25 όπου διορθώνονται οι μνημειώδεις και πρωτοφανείς στρεβλώσεις από την πρόσφατη υπερπίεση.

Τo smart money τοποθετείται λελογισμένα σε μετοχές τραπεζών και blue chips του FTSE 25, ενώ καθοριστικό ρόλο στην άνοδο παίζει ότι δεν υπάρχουν (πλέον) πωλητές.

Παράλληλα, οι έχοντες - έως πρόσφατα - θέσεις short αναδιπλώνονται, οδηγώντας σε ανατροφοδοτούμενη άνοδο! Με "πολιορκητικό κριό" τις Τραπεζικές μετοχές, επετεύχθη ο πρώτος στόχος που ήταν η υπέρβαση των 990 μονάδων για τον γ.δ.  Δείκτη και των 320 μονάδων (το 38% της όλης πτώσης) για τον FTSE25.

Οι επόμενες τεχνικές αντιστάσεις για τον γδ του Χ.Α. εντοπίζονται στις 1015, 1035 και 1060 μονάδες, ενώ η υπέρβαση των 1102 μονάδων και των 360 μονάδων για τον FTSE25 θα δώσει σήμα εισόδου και για όσους κινούνται με πιο "αργά αντανακλαστικά".

Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα και όσον αφορά τον ΔΤΡ που ηγείται της προσπάθειας ανοδικής αντίδρασης, η "μεγάλη κόντρα" εντοπίζεται στις 141 μονάδες..Τυχόν υπέρβαση των οποίων θα δώσει και ένα πρώτο αγοραστικό σήμα. Ενώ παραμένουν οι 131 μονάδες, ως η πρώτη σημαντική στήριξη.

Διαγραμματικά, αυτό που επιχειρείται στο Χ.Α. είναι η λεγόμενη κίνηση "V" που ουσιαστικά αφήνει άναυδους όσους την παρακολουθούν... Με τους τελευταίους πωλητές - traders να "κυνηγούν" τις τιμές και με την Αγορά να υπερβάλλει εαυτόν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me