16/10/14

UBS: Νομικό ατόπημα, με την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank...

UBS: Νομικό ατόπημα, με την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank...

Τράπεζες - Χρήμα Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 

UBS: Νομικό ατόπημα, με την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank...
Το τι έγινε μέχρι τώρα, με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών, είναι λίγο-πολύ γνωστά, αλλά μάλλον τα σπουδαία ελάχιστοι τα γνωρίζουν. Η UBS, αναφερόμενη στις ελληνικές τράπεζες, εξηγεί ότι με το υπάρχον νομικό καθεστώς, το ΤΧΣ, μπορούσε και μπορεί να προχωρήσει σε αυξήσεις και ότι αυτές συνεπάγονται, με συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών, με ποσοστό ΜΟΝΟ 10%!

Στην περίπτωση, λοιπόν, της Eurobank, θυμίζουμε ότι η πρώτη αύξηση έγινε με τη συμμετοχή μόνο του ΤΧΣ, καθώς οι ιδιώτες δεν θέλησαν ή δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να μετάσχουν. Η δεύτερη αύξηση, με 0,31 ευρώ, έγινε για λογαριασμό ιδιωτών, θέμα που συνιστά νομικό ατόπημα από μόνο του. Και, όπως θυμάστε, έγινε με τεράστιο discount 40%, έναντι της χρηματιστηριακής τιμής.
Αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά, αν αλλάξει η κατάσταση, δεν θα μείνουν κρυμμένα κάτω από το χαλί και ότι θα αλλάξουν πολλά από τα θεωρούμενα σήμερα ως δεδομένα.
Πάντως, για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη, σας θυμίζουμε ότι η υποχρεωτική εξάμηνη διακράτηση των μετοχών της Eurobank, από τους Πρεμ Γουάτσα και Ρος, λήγει στις 9 Νοεμβρίου...
(Σ.Σ.: Παρεμπιπτόντως, σύντροφε Πρεμ, η χθεσινή τιμή της μετοχής στα 0,2150 ευρώ, ήταν... λουκούμι!)
Ιδού, λοιπόν, τι αναφέρει η UBS σε έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες, με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου:




http://www.sportandbusiness.gr/images/UBS%20GREEK%20BANKS.JPG

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me