21/10/14

Σωλ. Κορίνθου: Στο στόχαστρο μεγάλων αμερικανικών funds

  Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 

Κατά την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το Χρηματιστήριο κατέρρεε και ο Γενικός Δείκτης έχανε 9,1% η μετοχή των Σωλ. Κορίνθου, είχε κέρδη 0,68%.  Έτσι έδειχνε με τη συμπεριφορά της, ότι έχει σοβαρούς λόγους που παραμένει έξω από τον κύκλο των απότομων διακυμάνσεων. Προφανώς, οι λόγοι είναι... υπερατλαντικοί!


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «S&B», κατά την πρόσφατη παρουσίαση της εταιρείας στο road show της Ν. Υόρκης, υπήρξε ζωηρό ενδιαφέρον από δύο κολοσσιαία αμερικανικά funds, το Dimensional Fund Advisors (DFA), με υπό διαχείριση κεφάλαια 315 δισ. δολάρια και το John Hancock, με έδρα τη Βοστώνη, το οποίο είναι μέλος του καναδικού ομίλου Manulife Financial Services, που διαχειρίζεται κεφάλαια 338 δισ. ευρώ.

Και τα δύο αυτά τεράστια χαρτοφυλάκια, πραγματοποιούν σταδιακές τοποθετήσεις στη μετοχή των Σωλ. Κορίνθου, γνωρίζοντας βεβαίως πολύ καλά από shale gas και τα προϊόντα της ελληνικής εταιρείας.

Καταλύτες, βεβαίως, για την επιλογή των ΣΩΛΚ, αποτελούν οι υπό κατασκευή αγωγοί, το σχεδόν μηδενικό country risk και φυσικά το αποδυναμωμένο ευρώ. Σημασία τέλος έχει και το γεγονός ότι το 39% του τζίρου της εταιρείας, κατά την τελευταία οκταετία, προέρχεται από την αγορά των ΗΠΑ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me