16/10/14

BofA: Η Ελλάδα χρειάζεται νέο σχέδιο για να βγει από την τρόικα - Ευκαιρία αγορών στο ΧΑ

16/10/2014 - 10:52 
 
 
Θα χρειαστεί χρόνος για να μπορέσει η Ελλάδα να απεμπλακεί από την στήριξη του ΔΝΤ
Επιλεκτικές τοποθετήσεις συστήνει για το ελληνικό χρηματιστήριο η Bank of America Merrill, αναβαθμίζοντας τη σύσταση της Εθνικής και της Alpha bank σε buy, από neutral προηγουμένως.

Στην σημερινή 23σέλιδη ανάλυση της με τίτλο "Greece: life after the Troika" (Ελλάδα: η ζωή μετά την τρόικα), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Bank of America Merrill Lynch βλέπει μικρά περιθώρια για την Ελλάδα να εκπλήξει θετικά, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν αυξημένους κινδύνους αρνητικών εξελίξεων.
Πλέον εκτιμά ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2014 θα κυμανθεί στο +0,4% (0,5% προηγουμένως) και στο +1,4% το 2015 (από 1,7% προηγουμένως).
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα της τρόικας θα πάρει χρόνο και ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι η συμφωνία για ένα σχέδιο που θα οδηγήσει τελικά στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αν και όχι απαραίτητα πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Η πρόσφατη μεταβλητότητα της αγοράς δείχνει επίσης τους κινδύνους σε περίπτωση που η Ελλάδα στηρίζεται μόνο στην πρόσβαση της στις αγορές.

Επενδυτική στρατηγική στις μετοχές

Η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, σε συνδυασμό με την επιδείνωση της πορείας των διεθνών αγορών επιβαρύνει τις ελληνικές μετοχές.
Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν την αγορά να τιμολογήσει τις κακές οικονομικές ειδήσεις.
Η πρόσφατη αδυναμία στην αγορά αντανακλά επίσης μια πολύ κακή παγκόσμια επενδυτική ψυχολογία, η οποία προσπαθεί να εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπή βαθμό ανταμοιβής κινδύνου για το 4ο τρίμηνο.
Τα βασικά εγχώρια μάκρο στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της μεταποίησης και της προσφοράς χρήματος, δείχνουν σημάδια βελτίωσης ή σταθεροποίηση, ενώ η αγορά μετοχών συνεχίζει να υστερεί.
Η συνεχιζόμενη όμως εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη βοήθησε την ελληνική αγορά - εξαιρουμένων των τραπεζών - για να παρουσιάσει ένα δεύτερο έτος αύξησης των κερδών (μέχρι τώρα) το 2014, αν και η υποαπόδοση έχει οδηγήσει σε μια μικρή επαναξιολόγηση
Ο τραπεζικός τομέας παραμένει η μεγαλύτερη ανησυχία και οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί με τον κλάδο.
Ωστόσο, ακόμη και με τους κινδύνους γύρω από την περαιτέρω δυνητική άντληση κεφαλαίων, η Bank of America Merrill Lynch τονίζει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι επιλεκτικά πιο αποδοτικό.

www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me