17/10/14

Ιδού ποιοι πούλησαν τα ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με το Bloomberg


Όλα του τα ελληνικά ομόλογα πούλησε το Jupiter, το fund των 51 δισ. δολαρίων που αγόρασε ελληνικούς τίτλους μαζί με την BlackRock και άλλους ξένους επενδυτές, τον Απρίλιο. 
 
Όπως αποδεικνύεται, οι ρευστοποιήσεις από παίκτες – κλειδιά της αγοράς προκάλεσαν το sell off των προηγούμενων ημερών, όμως πλέον, το κλίμα έχει αρχίσει να ομαλοποιείται, όπως έδειξε και η σημερινή πτώση της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ακόμα και κάτω από το 8%, με τη βοήθεια της δήλωσης του Benoit Coeure ότι η ΕΚΤ θέτει άμεσα σε εφαρμογή το πρόγραμμα αγοράς καλυμμένων ομολόγων.
 
 
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο διαχειριστής του fund, Ariel Bezalel, είπε πως άρχισε να μειώνει τις θέσεις του στα ελληνικά ομόλογα πριν από μερικές εβδομάδες και χθες πούλησε τα τελευταία που του είχαν μείνει. Ο λόγος για τον οποίο προχώρησε σε αυτή τη ρευστοποίηση θέσεων είναι γιατί δεν πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση (QE).
 
“Η ανησυχία μου είναι ότι θα υπάρξουν υπερβολικές αντιστάσεις από τα άλλα μέλη της Ευρωζώνης στην εφαρμογή της κανονικής ποσοτικής χαλάρωσης”, είπε ο Bezalel. “Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξει ένα κενό πολιτικής, όταν οι ΗΠΑ ολοκληρώσουν το δικό τους πρόγραμμα. Τα assets ρίσκου κινδυνεύουν”.
 
Η Jupiter, η BlackRock, η Invesco και άλλοι θεσμικοί επενδυτές είναι ανάμεσα σε εκείνους που έλαβαν μέρος στη δημοπρασία του νέου 5ετούς ελληνικού ομολόγου, τον Απρίλιο, με την οποία η Αθήνα επέστρεψε στις αγορές ομολόγων μετά από τέσσερα χρόνια εξορίας.
“Η κρίση της Ευρωζώνης θα αρχίσει να επανεμφανίζεται στο κοντινό μέλλον. Γιατί να έχουμε στην κατοχή μας αυτά τα πράγματα, όταν μπορούν να πέσουν πολύ χαμηλότερα;”, σημειώνει ο Bezalel. 

Πηγή: Ιδού ποιοι πούλησαν τα ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με το Bloomberg | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/70301/idoy-poioi-poylisan-ta-ellinika-omologa-symfona-me-bloomberg#ixzz3GPnaXk9l

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me