16/10/14

Σημειώθηκε η απόλυτη και προκλητικότατη χειραγώγηση στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήταν άφαντη….

16/10/2014 - 08:14  
 
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς...θα διερευνήσει πως προκλήθηκε η κατάρρευση -12% στο χρηματιστήριο μέσα σε δύο συνεδριάσεις; 
  •  http://bankingnews.gr
Σημειώθηκε η απόλυτη χειραγώγηση στο ελληνικό χρηματιστήριο χθες 15 Οκτωβρίου 2014 αλλά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήταν άφαντη.

Το ελληνικό χρηματιστήριο εν μέσω φημών για πρόωρες εκλογές και υπό το βάρος της επιπόλαιης απόφασης να φύγει από την Τρόικα η Ελλάδα κατέρρευσε.


Επί δυο ημέρες χάθηκαν πολλά λεφτά και την τεράστια απώλεια την προκάλεσε η κυβέρνηση με τους άστοχους χειρισμούς της. Δεν περιμένουμε βεβαίως η διορισμένη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από την κυβέρνηση, να πάρει μέτρα κατά της κυβέρνησης.

Όμως η χθεσινή ημέρα 15 Οκτωβρίου υπήρξε η μεγαλύτερη χειραγώγηση του ελληνικού χρηματιστηρίου, με τόσο προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο. Συνολικά διακινήθηκαν 240 εκατ μετοχές εκ των οποίων 143-144 εκατ μετοχές από τις τράπεζες. Ενδεικτικά στην Εθνική 7 εκατ η Citigroup, 7 εκατ η Bank of America, 3,5 εκατ η Deutsche bank και 3 εκατ η UBS.

Στην Alpha bank 12 εκατ η Citigroup, 7,5 εκατ η Deutsche bank και 17 εκατ η Bank of America.
Στην Πειραιώς διακίνησαν 2 εκατ η Citigroup, 6,5 εκατ μετοχές η Bank of America, 6 εκατ η UBS, η Deutsche bank 5 εκατ και η Morgan Stanley 4,5 εκατ μετοχές. Στην Eurobank η Bank of America διακίνησε 40 εκατ μετοχές, η Credit Suisse 22 εκατ, η Deutsche bank 11 εκατ και η Citigroup 10 εκατ τεμάχια.

Το ελληνικό χρηματιστήριο κατέρρευσε ενδοσυνεδριακά με απώλειες έως -10% περίπου με χαμηλό 852,87 μονάδες, εν μέσω φημών ότι η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Οι έλληνες πουλούσαν μαζικά όπως και πολλοί ξένοι…αλλά εν συνεχεία συγκεκριμένο group ξένων επενδυτών επανεμφανίστηκαν αγοραστές και άρχισαν να μαζεύουν την μεγάλη προσφορά μετοχών.

  • Το χάος που επικράτησε δεν είχε προηγούμενο και γεννάται το ερώτημα...

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα παρέμβει και θα διερευνήσει το σοκ που υπήρξε στο χρηματιστήριο, θα διερευνήσει την καταστροφή που συντελέστηκε….ή ο κύριος Κώστας Μποτόπουλος δεν θα ασχοληθεί πρωτίστως αν δεν πάρει εντολές από την διοίκηση της Εθνικής;

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατηγόρησε στο παρελθόν το www.bankingnews.gr ότι προκαλέσαμε πτώση στην αγορά με αβάσιμα, αστήρικτα και έωλα επιχειρήματα, που αντικρούονται πολύ εύκολα.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα διερευνήσει την καταστροφή που συντελέστηκε σε 2 εικοσιτετράωρα ή όχι; Θα διερευνήσει αυτό το χρηματιστηριακό σκάνδαλο ή όχι;

www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me