18/10/14

ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ...

Για απαράμιλλη γοητεία, δέος και θαυμασμό κάνουν λόγο τα ξένα ΜΜΕ αναφερόμενα στην αποκάλυψη της Περσεφόνης, της λυπημένης βασίλισσας του Κάτω Κόσμου με τον λευκό χιτώνα.


Η αποκάλυψη της απρόθυμης Περσεφόνης που την τραβάει ο Πλούτωνας φαίνεται ότι έχει γοητεύσει τους ξένους ανταποκριτές που μετέφεραν στα άρθρα τους την αγωνία για το τρίτο πρόσωπο που κρύβεται στο περίφημο ψηφιδωτό.
NBC



"Έκπληξη! Το μωσαϊκό της Αμφίπολης δείχνει μία θεά να πηγαίνει στον Άδη», είναι ο τίτλος που δίνει το NBC News. «Η νέα αποκάλυψη στο ψηφιδωτό δάπεδο του μυστηριώδους ελληνικού τύμβου δείχνει τον Άδη (θεό Πλούτωνα) να τραβά την απρόθυμη νύφη Περσεφόνη στον Κάτω Κόσμο», σημειώνει το δίκτυο επικαλούμενο τις ανακοινώσεις των αρχαιολόγων.

Και συμπληρώνει:

"Όταν το καλλιτέχνημα αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά λίγες ημέρες πριν ήταν ορατό μόνο ένα μέρος της σκηνής. Το μωσαϊκό έδειχνε τον θεό Ερμή, αγγελιοφόρο του δωδεκάθεου και γιο του Δία, με ένα φαρδύ καπέλο, μπροστά από ένα άρμα με δύο άλογα, το οποίο οδηγούσε ένας γενειοφόρος άνδρας. Αλλά όταν έφυγε περισσότερο χώμα, αποκαλύφθηκε μία τρίτη φιγούρα: μία γυναίκα με υψωμένο το χέρι της με έκφραση απόγνωσης».



Discovery

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me