9/10/14

Μύθοι για το Χ.Α.Α.

Μύθοι για το Χ.Α.Α. 

 http://mconstantinos.blogspot.gr/2014/09/blog-post_28.html?spref=tw

Ας δούμε παρακάτω τους κυριότερους ΜΥΘΟΥΣ για την ταλάντωση του χρηματιστηρίου και κατά πόσο ισχύουν βάση των αριθμών (οι δύο πρώτοι τουλάχιστον).


1ος Μύθος:  Από το Χ.Α.Α. αποχωρούν οι ξένοι:

πηγή: axianumbers
Από τον παρακάτω πίνακα παρατηρούμε ότι η κεφαλαιοποίηση την οποία κατέχουν οι ξένοι (χωρίς το ΤΧΣ) ανήλθε από το 56,19% τον Ιανουάριο στο 67,46% τον Αύγουστο δλδ οι ξένοι αύξησαν την συμμετοχή τους κατά 11,27% ή ποσοστό 20,06%.


2ος Μύθος: Το Χρηματιστήριο πέφτει γιατί υπάρχει συσχέτιση με τα ξένα χρηματιστήρια. 

Ας δούμε τη συσχέτιση με τα 4 κυριότερα χρηματιστήρια:

Πηγή: Μηνιαίο Δ.Τ. ΧΑΑ




















Από τον παραπάνω πίνακα και για το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου 2014, παρατηρούμε ότι καμία πιθανή συσχέτιση ΔΕΝ έχει το ΧΑΑ με τα ξένα βασικά χρηματιστήρια. Περισσότερη συσχέτιση έχουμε με τον PSI-20 (Αυγ. 0,690), τον IBEX-35( Αυγ. 0,652) και τον ΝΙΚΚΕΙ (Αυγ. 0,625) παρά με τα κύρια χρηματιστήρια.

3ος Μύθος: Το χρηματιστήριο υποχωρεί λόγω του πολιτικού ρίσκου.

Σε αυτό αναφερθήκαμε σε προγενέστερο σχόλιο μας:

http://mconstantinos.blogspot.gr/2014/09/blog-post_25.html

Εχθές ήρθε να προστεθεί η άνακοίνωση της Πειραιώς για αύξηση του ποσοστού του capital group άνω του 10%.  Ε! τι να ξέρουν και οι «κουτόφραγκοι»;

Να προσθέσουμε επίσης ότι για την εκλογή Προέδρου απαιτούνται 180 βουλευτές,  η συγκυβέρνηση λοιπόν πρέπει να αντλήσει άλλους 26 από μια «πηγή»  47 Βουλευτών εκ των οποίων αρκετοί δεν έχουν κρύψει ότι υπό προϋποθέσεις θα ψήφιζαν για τον ΠτΔ και μάλιστα ενώ ανήκουν σε Κ.Ο. κομμάτων οι οποίες αντιτίθενται σε αυτή την εκλογή, όπως οι Χαϊκάλης και Μελάς των ΑΝ.ΕΛ. αυξάνοντας την «πηγή» των εν δυνάμει ψηφοφόρων.

Με λίγα λόγια όλα θα κριθούν στο μέτωπο της οικονομίας και κατά πόσο θα «αλλάξει» η πολιτική (δήλωση Κουβέλη)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me