17/10/14

Ντάλας: Αρρωστη πιθανόν σε δύο πτήσεις η νοσοκόμα με Εμπολα

protothema.gr

H νοσοκόμα πιθανόν είχε προσβληθεί από την Παρασκευή οπότε και ταξίδεψε από το Ντάλας στο Οχάιο

Τραγικά λάθη και παραλήψεις φαίνεται πως συνέβησαν στην περίπτωση της 29χρονης νοσοκόμας από το Ντάλας, που είναι η δεύτερη νοσοκόμα η οποία προσβλήθηκε με τον θανατηφόρο ιό Εμπολα στο Τέξας.

Ντάλας: Αρρωστη πιθανόν σε δύο πτήσεις η νοσοκόμα με Εμπολα Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δρ. Κρίστοφερ Μπράντεν, η νοσοκόμα από το Τέξας, Άμπερ Βίνσον, η οποία ταξίδεψε μέσα στο Σαββατοκύριακο στο Οχάιο των ΗΠΑ για να επιμεληθεί ορισμένες προετοιμασίες για τον γάμο της, πιθανόν να είχε ήδη προσβληθεί την Παρασκευή από τον θανατηφόρο ιό.

Ο Μπράντεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Οχάιο, επανέλαβε ότι το CDC θα συμπεριλάβει στις έρευνές του για πιθανά κρούσματα τους επιβάτες της πτήσης στην οποία επιβιβάστηκε στις 10 Οκτωβρίου η Βίνσον.



Νωρίτερα ο διευθυντής του CDC παραδέχτηκε αυτό που έγινε γνωστό χθες, ότι η 29χρονη νοσοκόμα είχε μιλήσει με ένα αξιωματούχο της υπηρεσίας προτού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο ενημερώνοντάς τον είχε ανεβάσει χαμηλό πυρετό 37,5 και αυτός της είπε ότι μπορούσε να ταξιδέψει.

Η Βίνσον ταξίδεψε στο Κλίβελαντ του Οχάιο την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου και επέστρεψε στο Ντάλας την Δευτέρα. Ενημέρωσε για τον πυρετό της τον αξιωματούχο του CDC την την πτήση της Δευτέρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me