15/10/14

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ από τους ειδικούς: Σήμερα ο Απόστολος Μάνθος

Η 5ήμερη, δίχως ουσία, στάση του Γενικού Δείκτη λίγο πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων... Και η εμφανής αδυναμία του να επαναπροσδιορίσει ανοδικά την διαγραμματική αντίσταση των 1040 μονάδων, έφερε το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα.
 

Βυθίζοντάς τον χαμηλότερα και από την βραχυχρόνια στήριξη των 975 και των 910 μονάδων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.Τώρα τα επόμενα επίπεδα στήριξης εντοπίζονται στην περιοχή των 875 με 860 μονάδων. 

Εν τω μεταξύ στο ημερήσιο chart τιμών έχει πλέον ολοκληρωθεί το pattern μιας 14μηνης άκρως αρνητικής "τιάρας" με τη βάση της να έχει διασπαστεί καθοδικά στις 1060 με 1040 μονάδες.

Σχηματισμός ο οποίος εάν δεν καταστρατηγηθεί ανοδικά στις επόμενες 8 με 10 συνεδριάσεις, θα έχει προκαλέσει μια τεράστια "νησίδα κορύφωσης" της μακροπρόθεσμης τάσης... Εγείροντας σενάρια για την πιθανή έναρξη μιας πλαγιοκαθοδικής κίνησης διαρκείας, που μπορεί να οδηγήσει και χαμηλότερα των 790 μονάδων.

Επίσης στο weekly chart τιμών έχει διασπαστεί καθοδικά από την περασμένη εβδομάδα, στις 1015 μονάδες, μια πολύ σημαντική μεσοπρόθεσμη γραμμή στήριξης, όπου ένωνε από την Άνοιξη του 2013 μία κορυφή και 4 τοπικούς πυθμένες...

Στοιχείο, όπου προσθέτει πόντους ολοκλήρωσης του καθοδικού σεναρίου προσέγγισης του επιπέδου χαμηλότερα των 900 μονάδων. Αλλαγή στο υπάρχον σκηνικό θα μπορούσε να σημειωθεί μόνο με την κυριολεκτική πυρπόληση του "άντρου" των "Bears", στις 1060 μονάδες.

Όσο για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, χάθηκε με αυξημένο τζίρο το επίπεδο στήριξης των 300 με 294 μονάδων. Ζώνη στήριξης ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς η καθοδική διάσπαση θέτει ως επόμενο πτωτικό στόχο την περιοχή των 270 με 250 μονάδων γυρνώντας έτσι το δείκτη σε επίπεδα, όπου είχαν καταγραφεί το Φθινόπωρο του 2012.

"Τέλος στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών ο δείκτης έχει προσεγγίσει ''oversold'' επίπεδα, όπου στατιστικώς ''τριβελίζουν το έξυπνο χρήμα" αναφέρει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me