14/10/14

Χ.Α.: - Το σχόλιο από τον Θαν. Σταυρόπουλο

Ένα παλιό χρηματιστηριακό ρητό αναφέρει πως "θα ήταν η μεγαλύτερη κερδοσκοπία του Κόσμου να αγοράσει κανείς έναν πολιτικό στην τιμή που έχει και να τον πουλήσει στην τιμή που ο ίδιος ο πολιτικός φαντάζεται ότι έχει".



Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι πολιτικοί δεν μπόρεσαν ποτέ να φανταστούν πως σκέφτονται οι Αγορές και ταυτόχρονα δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τι σημαντική επίδραση μπορεί να έχει μία "ατυχής" δήλωση και πολύ περισσότερο απόφαση, η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει στο τραπέζι το "χαρτί" απεμπλοκής από το μνημόνιο, με σκοπό την "άγραν ψήφων" και χωρίς κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία και προσπάθεια ανίχνευσης των διαθέσεων των Αγορών.

Εννοείται ότι οι τελευταίες αντέδρασαν με άμεση εκτόξευση των Ελληνικών spreads και κραταιά πτωτική τάση στο Χ.Α., που σήμερα πήρε την μορφή μίνι "sell off" και το οποίο αν συνεχιστεί και στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, τα "margin calls" θα "αναλάβουν" να οδηγήσουν τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.

Οι τεχνικοί αναλυτές αναφέρονται, πλέον, σε ανατροφοδοτούμενη πτωτική τάση με κεκτημένη ταχύτητα, με τις επόμενες στηρίξεις να εντοπίζονται στις 930 και στις 910 - 900 μονάδες, για τον Γενικό Δείκτη και στις 300 μονάδες για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.



Για όσους επιμένουν στα τεχνικά δεδομένα, η σημερινή σημαντική υποχώρηση έκλεισε το "gap" 986 - 977 που υπήρχε από τις 9/9/2013, ενώ η αμέσως επόμενη στήριξη εντοπίζεται στις 930 μονάδες που είναι το 50% της διόρθωσης όλης της ανοδικής κίνησης από τα χαμηλά των 471 μονάδων έως τα υψηλά των 1.390 μονάδων (Fibonacci Retracement).

Η βιαιότητα της σημερινής πτώσης δεν αποκλείεται να φέρει αντίδραση, τεχνικού χαρακτήρα, όμως χρειάζονται κλεισίματα υψηλότερα των 1102 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και υψηλότερα των 360 μονάδων για τον FTSE25, για να έχουμε ενδείξεις αλλαγής της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης.

Το σύνολο των μετοχών του FTSE25 έχει διασπάσει καθοδικά τον απλό ΚΜΟ των 200 ημερών, με τις Grivalia Properties και Folli Follie Group, να επιδεικνύουν σχετικά καλύτερη συμπεριφορά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me