14/10/14

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ 40ΧΡΟΝΟΣ ΟΤΑΝ ΕΞΕΡΑΓΗ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΟΥ...

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο που κάπνιζε ένας άντρας γύρω στα 40 στο σαλόνι του σπιτιού του σε περιοχή του Λανκασάϊρ ...
έγινε η αιτία για τον βαρύ τραυματισμό του στα πόδια. Την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα ο Ντέιβιντ Άσπιναλ, κάπνιζε αμέριμνα το ηλεκτρονικό του τσιγάρο, όταν αισθάνθηκε να γίνεται καυτο στα χέρια του και αναγκάστηκε να το πετάξει στο δάπεδο.

Τότε, το τσιγάρο εξερράγη σαν χειροβομβίδα με τόση ένταση που οι φακοί επαφής που φορούσε ο άντρας εκτοξεύτηκαν από τα μάτια του, ενώ ένα μεταλλικό κομμάτι του τσιγάρου, διαπέρασε το πόδι του άντρα που φορούσε κοντό παντελόνι, έκανε μια τρύπα στην απέναντι πόρτα και εξοστρακίστηκε στον τοίχο και ένα άλλο μεταλλικό κομμάτι του τσιγάρου, τραυμάτισε το άλλο πόδι του άτυχου άντρα.



Ο επικεφαλής των πυροσβεστών που κλήθηκαν στο σημείο, νομίζοντας ότι πρόκειται για πυρκαγιά, δήλωσε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο ήταν «ολοκαίνουργιο» και η πυροσβεστική διενεργεί τώρα έρευνα για να διαπιστωθεί η αιτία της έκρηξης.

Οι γείτονες του Ντέιβιντ Άσπιναλ δήλωσαν έκπληκτοι και σοκαρισμένοι με το ατυχές συμβάν και ένας από αυτούς τόνισε ότι είναι τρομακτικό μια συσκευή που υποτίθεται ότι την αγοράζει κανείς για να του κάνει καλό, να προκαλεί τόσο μεγάλη ζημιά.

Μόλις τον περασμένο Ιούνιο το σπίτι της 34χρονης Βικτώριας Νιούτον τυλίχτηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, ενώ η ίδια και τα τρία παιδιά της σώθηκαν ως εκ θαύματος. Η  34χρονη τότε είχε ξεχάσει το ηλεκτρονικό της τσιγάρο στην πρίζα να φορτίζει περισσότερο χρόνο από τον προβλεπόμενο.

Η πυροσβεστική του Μάντσεστερ συμβουλεύει τους πολίτες να κοιτάζουν προσεκτικά τις προδιαγραφές κατασκευής των ηλεκτρονικών τσιγάρων, καθώς και να ακολουθούν τις οδηγίες του κατασκευαστή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me