16/10/14

Βίντεο από τη σφοδρή χιονοθύελλα στο Νεπάλ, που στέρησε τη ζωή σε 21 ανθρώπους

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Τουλάχιστον 21 άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν, κατά τη διάρκεια πεζοπορίας, παγιδεύτηκαν από σφοδρή χιονοθύελλα...
που ξέσπασε στην περιοχή Αναπούρνα του κεντρικού Νεπάλ.

Τα σώματα των άτυχων πεζοπόρων εντοπίστηκαν την Τετάρτη σε ύψος 5.416 μέτρων, στο υψηλότερο σημείο μιας διαδρομής 21 ημερών, ως αποτέλεσμα του κυκλώνα Χούντχουντ, που πλήττει την ανατολική Ινδία, προκαλώντας βαριές βροχοπτώσεις και χιονοθύελλες.
  • http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/10/21_16.html
Αρχικά, οι αρμόδιες αρχές έκανε λόγο για 16 νεκρούς, περιλαμβανομένων επτά πεζοπόρων, από τους οποίους ο ένας ήταν από το Βιετνάμ, τρεις από το Ισραήλ και τρεις από την Πολωνία.

Στη συνέχεια, εντόπισαν ακόμη πέντε πτώματα στην επαρχία Μανάγκ, την οποία έπληξε η χιονοθύελλα.  Οι νεκροί είναι τέσσερις πεζοπόροι - ορειβάτες από τον Καναδά και ένας Ινδός υπήκοος.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος στην περιοχή του Κατμαντού, δήλωσε ότι πέντε ακόμα Πολωνοί, τέσσερις Ισραηλινοί και πέντε Γερμανοί έχουν σωθεί από την τρομερή χιονοθύελλα.

Περίπου 170 άνθρωποι κατευθύνονταν την Τρίτη προς το Θοράνγκ Λα στα όρη του κεντρικού Νεπάλ, που είναι μέρος της γνωστής ορειβατικής διαδρομής Αναπούρνα, όταν έπεσαν σε μεγάλη χιονοθύελλα.

Οι αρχές ανέφεραν ότι συνολικά 60 άνθρωποι διασώθηκαν τις προηγούμενες ώρες και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Εκτιμάτε ότι αρκετοί ορειβάτες βρίσκονται ακόμη στα σημεία που χτύπησε η χιονοθύελλα και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν, καθώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν λειτουργούν σωστά οι τηλεπικοινωνίες.

Ο στρατός της ασιατικής χώρας έχει αναπτύξει ελικόπτερα στην περιοχή για να αναλάβουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me