10/10/14

Νίκησε μόνη της η φανέλα...

  Βασίλης Δούκας

Βασίλης Δούκας

 htp://www.novasports.gr/BlogPost.aspx?a_id=362163



10/10 00:33
Λίγοι έδιναν τύχη στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν υπολόγιζαν στη δύναμη της φανέλας. Πολλές φορές μπορεί να νικήσει μόνη της ένα παιχνίδι. Αυτό συνέβη και την Πέμπτη το βράδυ στο άδειο ΟΑΚΑ, με τον Ολυμπιακό να φεύγει για ακόμα μία φορά με κατεβασμένο το κεφάλι σε ένα ντέρμπι "αιωνίων".

Οι "ερυθρόλευκοι" τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί σε θέση φαβορί, σε θέση αουτσάιντερ, με πλεονέκτημα, με μειονέκτημα. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός. Το αποτέλεσμα στο τέλος το ίδιο. Οι "πράσινοι" πανηγυρίζουν και κατακτούν τρόπαια. Αλλοθι για διαιτησία δεν μπορεί να υπάρχει πάντα και δεν μπορεί να υπάρξει και για το πρώτο φετινό ματς των δύο ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 10-1 στο κρισιμότερο χρονικό διάστημα του αγώνα και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Η ευθύνη φυσικά και βαραίνει τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος δεν δείχνει να μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες του. Στους "ερυθρόλευκους" αυτό έλειψε στο ΟΑΚΑ, όχι όμως και στους "πράσινους". Ελειψε και το καθαρό μυαλό της τεχνικής ηγεσίας, γιατί δεν γίνεται να έχεις ένα φάουλ ακόμα να δώσεις και να μην το χρησιμοποιήσεις στην τελευταία επίθεση. Ενας από τους τρεις που έπεσαν πάνω στον Διαμαντίδη να είχε κάνει φάουλ, τότε με 2 δευτερόλεπτα να απομένουν ο Παναθηναϊκός θα είχε λίγες πιθανότητες να γυρίσει το ματς.

Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς είχαν θέληση, είχαν κίνητρο, είχαν ψυχολογία. Αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός το "κέρδισε" από τη δουλειά που έχει γίνει στα αποδυτήρια και όχι από αυτή στο παρκέ. Οι νέοι του Παναθηναϊκού έχουν... μπολιαστεί από νωρίς με τη νοοτροπία του νικητή...

Δεν ξέρω ποια θα είναι η αντίδραση των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού, αλλά αν χτυπήσουν από σήμερα την πόρτα του Φώτη Κατσικάρη, όπως ακούγεται, δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me