10/9/14

Οι ειδικοί σχολιάζουν - Σήμερα ο Νίκος Σακαρέλης της Wealth Financial Services

"Τα γεγονότα που αναμένει η Αγορά, βραχυπρόθεσμα, για να διαμορφώσει τάση, είναι η πιθανή αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Χώρας από την S&P και το outlook που θα μας δώσει, αλλά και οι δημοπρασίες των TLTRO από την ΕΚΤ στις 18 Σεπτεμβρίου" αναφέρει ο Νίκος Σακαρέλης.

Έχει ενδιαφέρον αν οι Ελληνικές Τράπεζες πάρουν ρευστότητα και πόση, στον πρώτο γύρο, ή περιμένουν τον Δεκέμβριο για το β γύρο των TLTRO (Targeted Long Term Refinancing Operations).



Παράλληλα το δημοψήφισμα στην Σκωτία (18 Σεπτεμβρίου), αλλά και οι εξελίξεις στην Ουκρανία αποτελούν πηγή κινδύνου για την αναδυόμενη Ελληνική Αγορά.

Η ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου θα βοηθήσει τους κλάδους που ευνοούνται από την άνοδο του Τουρισμού σε επίπεδα ρεκόρ.

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου δεν πρόκειται να έχουμε εξελίξεις στο θέμα της ταχύτερης ιδιωτικοποίησης των Τραπεζών καθώς δεν θα έχουν ληφθεί αποφάσεις για το χρέος και το χρηματοδοτικό κενό, με τα 11 δισ του ΤΧΣ να μένουν αναξιοποίητα.

Τα αναμενόμενα roadshows θα έχουν αντίκτυπο σε μεμονωμένες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, καθώς οι πιθανές κεφαλαιακές ανάγκες των Τραπεζών και το πολιτικό ρίσκο ανησυχούν τους fund managers σε ένα εκ νέου Τραπεζοβαρή Γενικό Δείκτη.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του αναλυτή της Wealth Financial Services, οι στηρίξεις στην Αγορά εντοπίζονται στις 1150 μονάδες και στις 1120 μονάδες, ενώ η διάσπαση των 1180 μονάδων, με αυξημένο όγκο συναλλαγών, θα μας φέρει αντιμέτωπους με τα τοπικά υψηλά των 1205 μονάδων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me