6/9/14

OTAN Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

ΚΑΨΩΝΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ!
Του Κάπα Σαρδάμ

Σκληρό καρύδι αποδείχθηκε ο νέος αμερικανοσπουδαγμένος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης παίρνοντας τον αέρα των τροϊκανών από την πρώτη κιόλας στιγμή!

Την Τρίτη το βράδυ, κατά τις οκτώ, έχοντας κατά τρόπο προκλητικό το σακάκι, στον ώμο –όπως οι παλιοί ρεμπέτες– μπήκε με άνεση στη Βίλα Σαΐντ όπου είναι τα γραφεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και, παραμερίζοντας τους σεκιουριτάδες, ρώτησε κοιτάζοντας διερευνητικά δεξιά και αριστερά:

«Πού έχουν πάει; Πού έχουν πάει;» Οι φοβισμένοι κλητήρες τού υπέδειξαν την αίθουσα εξετάσεων όπου είχαν πάρει θέση από νωρίς οι τρεις υπάλληλοι επιθεωρητές. Μόλις τους είδε, αυτοί σηκώθηκαν κάτωχροι σε στάση προσοχής, διότι είχαν ακούσει για το «φοβερό και τρομερό Γκίκα τον Έλληνα». Οι υπουργοί, αιφνιδιασμένοι, κάτι πήγαν να ψελλίσουν στον ορμητικό υπουργό, αλλά με μια αποφασιστική κίνηση του χεριού του εκείνος τους έκοψε κάθε ιδέα.

Καλώντας τους τρεις τροϊκανούς να πλησιάσουν, πέρασε από μπροστά τους σαν καψωνόμουτρο στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Κορίνθου, ζητώντας τους να φωνάξουν δυνατά το ονοματεπώνυμό τους και το βαθμό τους. Οι φωνές ακούστηκαν μέχρι την Αψίδα του Θριάμβου, που βρίσκεται σε απόσταση χιλίων μέτρων: «Κλάουζ Μαζούχ, υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Ρίσι Γκογιάλ, υπάλληλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – διάδοχος του Πολ Τόμσεν! Ντέκλαν Κοστέλο, υπάλληλος της Κομισιόν!»

Βηματίζοντας πάνω κάτω μπροστά τους, ρώτησε με άγριο ύφος: «Ώστε εσείς είσθε που θα μου κάνετε τη ζωή ποδήλατο; Τσακιστείτε γρήγορα να πέσετε στο Σηκουάνα, γιατί αλλιώς δεν ξεκινάω την εξέτασή μου!» Οι υπάλληλοι κοίταζαν αμήχανα ο ένας τον άλλο αλλά, πριν προλάβουν να ψελλίσουν κάτι, ο υπουργός δεν τους άφησε περιθώριο δεύτερων σκέψεων: «Ακούσατε τι σας είπα; Να είσθε πίσω σε μισή ώρα, αλλιώς θα αυτο-εξεταστώ» ούρλιαξε σηκώνοντας στο ύψος των ματιών του το ρολόι του.

Η τριανδρία, καταλαβαίνοντας ότι έχει να κάνει με σκληρό παίχτη, πήρε δρόμο και βρέθηκε στα νερά του παρισινού ποταμιού! Για πότε γύρισε στην ώρα της, είναι ένας ακόμη άθλος που κατέγραψε η Eurostat. Επιστρέφοντας οι τρεις ελεγκτές στο εξεταστικό κέντρο με τα ρούχα βρεγμένα, έμειναν τρέμοντας σε στάση προσοχής, ενώ ο υπουργός έδωσε από ένα γερό χαστούκι στον καθένα, διατάζοντάς τους για καψώνι να τρέξουν γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων 320 φορές (όσο είναι το ύψος του χρέους μας). Μόνο τότε άρχισε η διαπραγμάτευση όπου, με τη σειρά του, ο υπουργός –μέχρι την άλλη μέρα το βράδυ– τους λυπήθηκε και τους τα έδωσε όλα!

(AΠΟ ΤΗ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ «ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ» , 6-9-14, ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ )

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me