4/9/14

OΙ ΕΙΔΙΚΟΙ εκτιμούν: Σήμερα ο Σέργιος Μελαχροινός της Solidus Sec.

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο θυμίζει Αγορά όπου οι επενδυτές που κινούνται με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα δεν δείχνουν πρόθυμοι να τοποθετηθούν στα τρέχοντα επίπεδα τιμών...

ΕΝΩ αντίθετα όσοι σημειώνουν σημαντικές υπεραξίες, κάθε σοβαρή ανοδική αντίδραση την εκλαμβάνουν σαν ευκαιρία μείωσης θέσεων, επισημαίνει ο Σέργιος Μελαχροινός.

Από την άλλη, η επενδυτική συμπεριφορά των απόλυτα βραχυπρόθεσμων παικτών θα συνεχίσει να διαμορφώνεται από την τρέχουσα ειδησεογραφία, με κύρια αναφορά στα επικείμενα Τραπεζικά "stress tests".

Αντίθετα οι μεσοπρόθεσμοι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τις εξελίξεις, πιθανότατα, να επιταχύνονται μετά την ΔΕΘ.

Εν τω μεταξύ οι διεθνείς εξελίξεις θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την στρατηγική των ξένων επενδυτών, με το σύνολο της Ευρωζώνης να σημειώνει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να αναζητούνται λύσεις παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η καταγραφή ιστορικών υψηλών σε δείκτες της Wall Street, κόντρα στις αυξανόμενες ανησυχίες για Παγκόσμια "φούσκα" μετοχών και ομολόγων, που δημιουργεί επενδυτικό περιβάλλον αυξημένου κινδύνου.

Εννοείται ότι σε περίπτωση σημαντικής, διεθνούς, διόρθωσης, το Χ.Α. δεν θα μπορέσει να μείνει ανεπηρέαστο...

ΕΝΩ σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Solidus Sec., αν δεν υπάρξει πειστική διευθέτηση της βιωσιμότητας του Δημόσιου χρέους, δύσκολα θα εισρεύσουν νέα κεφάλαια για επενδύσεις στην Χώρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me