9/9/14

JP Morgan: Παραμένει «overweight» για Ελλάδα


JP Morgan: Παραμένει «overweight» για Ελλάδα – Στο top 10 η Εθνική

Δημοσιεύθηκε: 09 Σεπτεμβρίου 2014 - 10:40
Θετικές οι εκτιμήσεις του αμερικανικού οίκου για τις αναδυόμενες μετά και τις κινήσεις Ντράγκι. Αναβαθμίζει την τουρκική αγορά σε «overweight». Στις δέκα καλύτερες μετοχές η Εθνική.
Διατηρεί τη σύσταση «overweight» για την Ελλάδα η JP Morgan σε ανάλυσή που δημοσιεύει για τις αναδυόμενες αγορές.
Ο αμερικανικός οίκος αποτιμώντας τις συνέπειες που θα έχουν οι κινήσεις του Μάριο Ντράγκι για τις μετοχές της περιοχής σημειώνει ότι θεωρεί πως αυτές θα είναι θετικές.

Αναφορικά με τις ελληνικές τράπεζες σημειώνει ότι το γεγονός πως θα αναγνωριστεί ο αναβαλλόμενος φόρος εξασφαλίζει την επιτυχία του κλάδου στα stress test (υπολογίζει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CT1 σε 16,3% για την Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,44%, 16,2% για την ΕΤΕ) και επαναλαμβάνει ότι περιλαμβάνει τον κλάδο στα top picks.

Ο οίκος προχωρά σε αναβάθμιση της Τουρκίας δίνοντας σύσταση «overweight». Υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή αποτυπώνει:

1) το γεγονός ότι η χώρα θα επωφεληθεί σε όρους δανεισμού από τις κινήσεις της ΕΚΤ 2) οι αποτιμήσεις των μετοχών δείχνουν «δίκαιες» με βάση τα ιστορικά στοιχεία. 3) Οι νέες εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) είναι οι καλύτερες στην περιοχή. 4) Τα μακροοικονομικά στοιχεία και η πολιτική επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας ξεπερνούν τις (χαμηλές) προσδοκίες των επενδυτών 5) η Τουρκία έχει υψηλό beta έναντι άλλων αναδυόμενων και ο οίκος είναι ταύρος για τις αναδυόμενες αγορές.

Στο top 10 του οίκου παραμένει η Εθνική Τράπεζα, για την οποία η σύσταση είναι «overweight».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me