2/9/14

Τα παιδιά της Νέας Ρωσίας λερώθηκαν από το αίμα του πολέμου

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Των Δ. Πορφύρη - Π. Σταφυλά

Στο Lissitchansk της περιοχής του Λουγκάνσκ ομάδα εφήβων από 16 έως 18 ετών ίδρυσαν... τη δική τους πολιτοφυλακή που ονόμασαν “Νεανική Αυτοάμυνα”. Αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν το δικό τους αμυντικό τάγμα μετά την άρνηση της τοπικής πολιτοφυλακής να τους εντάξει στις δυνάμεις της, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους.

Η “Νεανική Αυτοάμυνα” ιδρύθηκε από 72 παιδιά εκ των οποίων τα 24 κορίτσια. Σήμερα βρίσκονται στη ζωή μόνο 54 έφηβοι.


Όταν η πολιτοφυλακή υπό την ηγεσία του Α.Mozgovoï έφυγε από το Lissitchansk για μάχες σε άλλες περιοχές οι 72 έφηβοι κράτησαν την άμυνα της πόλης τους απέναντι σε 2000 άντρες της ουκρανικής εθνοφρουράς. Οι τελευταίοι, πίστευαν ότι θα έθεταν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή το πολύ σε δυο ώρες . Και όμως οι 2 ώρες έγιναν 2 ημέρες.

Οι έφηβοι κράτησαν ένα πολύ σκληρό μέτωπο. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι όχι μόνο αναγκάστηκαν να πιάσουν όπλο αλλά λερώθηκαν σε αυτήν την ηλικία από το αίμα του πολέμου, σκοτώνοντας για να μην σκοτωθούν.


Σύμφωνα με πληροφορίες η Νεανική Αυτοάμυνα κατάφερε μοιραίες βολές σε δεκάδες εισβολέων , κρατώντας τουφέκια απέναντι στα τάνκς. Σε αυτήν τη μάχη έχασαν τη ζωή τους 18 έφηβοι. Ίσως γνώριζαν ότι θα πέθαιναν έτσι και αλλιώς, από σφαίρες, βασανιστήρια ή βομβαρδισμούς…

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me