2/9/14

«Κατεβάζουν» στροφές ΓΔ και συναλλαγές


Κατεβάζουν στροφές Γενικός Δείκτης και συναλλαγές-Κέρδη για Εθνική

Θανάσης Σταυρόπουλος 
Θανάσης Σταυρόπουλος
Δημοσιεύθηκε: 02 Σεπτεμβρίου 2014




Απομακρύνεται από τα υψηλά της ημέρας το χρηματιστήριο, ενώ ο FTSE 25 κυμαίνεται στα επίπεδα των 380 μονάδων. Υπεραποδίδει η Eurobank. Κέρδη άνω του 2% για Mυτιληναίο, ΔΕΗ, Intralot. Kέρδη για Εθνική, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ. Απώλειες καταγράφουν Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ. 
Συνεχίζουν να δίνουν το παρών οι αγοραστές στις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές που δείχνουν να διατηρούν τα αρχικά τους κέρδη, όμως δεν μπορεί να υποστηριχθεί το ίδιο και για το Ελληνικό Χρηματιστήριο.
Η σταδιακή μείωση των συναλλαγών, έχει απομακρύνει τον Γενικό Δείκτη από τα μέχρι στιγμής υψηλά των 1174,41 μονάδων, ενώ τα πρώτα "κόκκινα σημάδια" έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο ταμπλώ του FTSE25.

Έτσι, με το αρνητικό πρόσημο "φλερτάρουν" οι Alpha Bank ΑΛΦΑ -0,60%, MIG, Πειραιώς και Μέτκα, ενώ αμετάβλητος και με ελάχιστες συναλλαγές συνεχίζει την συνεδρίαση ο τίτλος του ΟΛΠ.

Στην άλλη πλευρά, των "πράσινων", με κέρδη μεγαλύτερα του 2% οι ΔΕΗ, Μυτιληναίος και Intralot, ενώ κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας καταγράφουν οι Viohalco, Eurobank, Eurobank Properties, ΕΧΑΕ και Τέρνα Ενεργειακή. Αλλαγμένη επί τα χείρω, η αναλογία ανοδικών (57) - καθοδικών (42) μετοχών, έστω και αν παρατηρούνται κάποια "σημάδια ζωής" χαμηλότερα του 25αρη.

Έτσι συνεχίζουν να παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι Κέκροψ, AS Company, ενώ στους θετικούς ημερήσιους πρωταγωνιστές δείχνουν διάθεση να προστεθούν οι Σωλ. Κορίνθου, Σιδενόρ, Frigoglass, ΕΚΤΕΡ, Unibios, Άνεμος και Αεροπορία Αιγαίου.



Ο τζίρος, με σαφώς κατεβασμένες στροφές, λίγο πριν συμπληρωθούν 6 ώρες συνεδρίασης, ακουμπά τα 45 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 5 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΤΕ, ΦΦΓΚΡΠ, ΠΕΙΡΤΠ, ΕΧΑΕ).

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης και η σχετική επιστροφή των αγοραστών στους Τραπεζικούς παραστατικούς τίτλους (warrants), καθώς και οι τρεις κινούνται έστω οριακά με θετικό πρόσημο.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, σαν επικρατέστερο σενάριο δείχνει αυτό της διατήρησης του Γενικού Δείκτη σε θετικό βηματισμό, ενώ η ρηχότητα της Αγοράς και οι χαμηλές συναλλαγές επιτρέπουν ακόμα και τα περιθώρια θετικών εκπλήξεων, αν σημειωθεί συντονισμένη επιστροφή των αγοραστών, σε επιμέρους Δεικτοβαρείς τίτλους.

Εξαιρετικά χαμηλή και σήμερα, η μέχρι στιγμής δραστηριότητα και στην Αγορά Παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκόμενους να περιμένουν σαφέστερες ενδείξεις από την "spot" Αγορά, προκειμένου να αναπροσαρμόσουν την στρατηγική τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me