9/9/14

Περί ΕΥΔΑΠ - σχόλιο από τον Μάνο Χατζηδάκη (Ι)...

ΕΥΔΑΠ Ι:  

Το δελτίο τύπου της εταιρίας μπορεί να συγκριθεί με άλλα “ανεπανάληπτα” δελτία τύπου που κατά καιρούς δημοσιεύουν εισηγμένες εταιρίες  που δεν θέλουν να πουν αυτό που τους συμβαίνει πραγματικά.


Συγκεκριμένα αναφέρει:« Αύξηση 4,9% στα κέρδη προ φόρων ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ για το α΄ εξάμηνο, ενώ ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 151,8 εκατ. ευρώ από 161 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013 παρουσιάζοντας μείωση κατά 5,7% (-9,2 εκατ. ευρώ).»

Στην πραγματικότητα τα κέρδη μετά από φόρους στο εξάμηνο είναι μειωμένα κατά 54% αφού πέρυσι είχε ενσωματωθεί στο α’ τρίμηνο θετική αναβαλλόμενη φορολογία 20 εκατ. ευρώ όπως πολύ σωστά είχε επισημάνει η εταιρία στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου του 2014.

Ανατρέχοντας όμως στο δ’ τρίμηνο του 2013 η εταιρία είχε βγει σχεδόν πανηγυρικά με την ανακοίνωση των καθαρών κερδών επισημαίνοντας παράλληλα την «εξάλειψη του δανεισμού» στο τέλος του 2013.

 Επίσης οι μειώσεις στα τιμολόγια της αποχέτευσης που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του φετινού εξαμήνου αποτελούν ειδικό γεγονός για το οποίο η εταιρία έπρεπε να προχωρήσει σε έκτακτη προειδοποίηση αλλαγής των δεδομένων κερδοφορίας (profit warning) μιας και αποτελεί πλέον μετοχή της σύνθεσης  του FTSE-25.

Κατά τα λοιπά το β’ τρίμηνο είχε μείωση στο τζίρο κατά 7,6% αύξηση στα λειτουργικά κατά 9,4% ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 25%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me