2/9/14

Τα μαλλιά πέφτουν το φθινόπωρο. Είναι φυσιολογικό?


Το φθινόπωρο παρατηρείται να πέφτουν τα μαλλιά, αλλά όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί είναι κάτι το φυσιολογικό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, και γενικότερα η θάλασσα και η κακή διατροφή καταστρέφουν την τρίχα.
Όπως τονίζουν οι ειδικοί, η πτώση των μαλλιών είναι κάτι το φυσιολογικό, καθώς έτσι διασφαλίζεται η ανανέωσή τους. Η τρίχα ακολουθεί έναν κύκλο ζωής που κατά μέσο όρο διαρκεί κατά μέσο όρο 3 με 4 χρόνια στη γυναίκα και 2 χρόνια στον άνδρα και ολοκληρώνεται με την πτώση.
Σύμφωνα με μελέτη, το 90% των μαλλιών ενός ανθρώπου βρίσκονται στη διαδικασία «ανάπτυξης» ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε ένα στάδιο ηρεμίας (γνωστό ως στάδιο telogen) για διάστημα δύο έως έξι μηνών, προτού πέσουν. Στο μεγαλύτερο ποσοστό τα μαλλιά των γυναικών βρίσκονται στο στάδιο της «ξεκούρασης» τον μήνα Ιούλιο. Περίπου 100 μέρες μετά (γύρω στον Οκτώβρη) το στάδιο αυτό ολοκληρωνόταν και γι’ αυτό πέφτουν τα μαλλιά.
Τέλος, η τριχόπτωση το φθινόπωρο είναι πιο έντονη καθώς είναι μια εποχή με ιδιαίτερο άγχος, καθώς υπάρχει η ξαφνική ένταξη σε γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς ζωής που επηρεάζουν την ψυχολογία και ως εκ τούτου, την ανάπτυξη της τρίχας. 
www.stogiatro.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me