Εδώ και μερικές ημέρες ο αθλητικός Τύπος ασχολείται με τις καταγγελίες του Γάλλου ποδοσφαιριστή Καπό σε περιοδικό της πατρίδας του. Η σοβαρότητα και υπευθυνότητα των δηλώεσων αυτών, βεβαίως, ελέγχεται, αλλά σίγουρα παρουσιάστηκε μία πολύ καλή ευκαιρία σε συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ να κάνουν πολιτική.

Και δεν την άφησαν να πάει χαμένη. Αλλοι λοιπόν πρόβαλαν με πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους το θέμα, καλώντας ταυτόχρονα την Δικαιοσύνη να παρέμβει. Αλλοι, πάλι, το αντιμετώπισαν πιο ψύχραιμα, δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στα «καταγγελλόμενα» και έδειξαν την προσήκουσα σε τέτοιες δηλώσεις αδιαφορία.

ΟΙ δηλώσεις Καπό, μπορούν να χωριστούν σε δύο μέρη. Το ένα, αυτό που αφορά τον πρόεδρο του Λεβαδειακού ( ομάδα του για μία σεζόν ) κ. Κομπότη. Το δεύτερο, εκείνο πού αφορά γενικότερα το «ελληνικό ποδόσφαιρο».
Τα όσα αφορούν τον κ. Κομπότη, είναι αυστηρώς προσωπικά και αναφέρονται στις σχέσεις του ποδοσφαιριστή με τον πρόεδρο της ομάδας του. Τα του ποδοσφαίρου γενικότερα, είναι σίγουρα γενικά, αόριστα και γεμάτα ατομικά συμπεράσματα του ιδίου κ. Καπό.

Τα ΜΜΕ πού επιδίωξαν την άμεση ανάμιξη του εισαγγελέα κ. Κορέα, φαίνεται ότι δικαιώνονται. Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, ο Εισαγγελέας προτίθεται να στείλει στο εξωτερικό ( ο Καπό αγωνίζεται στην πολωνική Κορόνα Κίλσε, τελευταία στο πρωτάθλημα της χώρας ) κάποιους βοηθούς του. Τι θα πράξουν οι συγκεκριμένοι ; Εχω την εντύπωση, ότι θα ερωτήσουν τον Καπό αν όσα δήλωσε ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ. Διότι βεβαίως, είναι πανεύκολο για τον καθένα να πεί ο,τιδήποτε, εναντίον οιουδήποτε.

Το δύσκολο είναι να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ τα όσα λέει ( ή καταγγέλλει ). Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, αν ο Καπό μπορεί να δώσει πειστικές αποδείξεις, ώστε οι καταγγελίες του να καταστεί δυνατόν να χρησιμοποιηθούν στην εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας. Το θεωρώ απίθανο. Αν ο Καπό είχε όντως κάποια στοιχεία να αποδείξει έστω μέρος των καταγγελιών του, θα τα είχε ήδη χρησιμοποιήσει και μάλιστα άμεσα, όταν του συνέβαιναν τα καταγγελλόμενα.

Το γεγονός ότι ο παίκτης τα «θυμήθηκε» μετά πάροδο πολλών μηνών, δεν πείθει για την αλήθεια και την αξιοπιστία των λεγομένων του Καπό.

Αυτά για τις καταγγελίες του Καπό πού αφορούν προσωπικά τον πρόεδρο του Λεβαδειακού. Για τα άλλα, τα αφορούντα το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, δεν υπάρχει κάτι πού να μπορεί να αποδειχθεί, διότι οι γενικότητες, οι αοριστίες και οι απόψεις κάποιου, δεν αποδεικνύονται.

Το ότι «το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πολύ χαμηλό», για παράδειγμα, αποτελεί συμπέρασμα, εξαιρετικά αδιάφορο μάλιστα, λόγω της προσωπικότητας πού το εξέφρασε. Το ότι «τα πάντα είναι διεφθαρμένα», είναι μία γενικότητα, και … αλλοίμονο αν οι γενικότητες του καθενός απασχολούν ένα εισαγγελέα και μάλιστα παραφορτωμένο από εκκρεμείς υποθέσεις.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις φράσεις όπως «παιχνίδια αγοράζονται για λόγους στοιχηματικούς», ότι «πολλά συμβόλαια είναι μαύρα», όπως και η εκδήλωση … απορίας του κ. Καπό, για το «πώς σώθηκε ο Λεβαδειακός χωρίς να πάρει πολλούς πόντους εκτός έδρας» και διάφορα τέτοια, πού εξ αρχής θα έπρεπε να έχουν απορριφθεί από το εισαγγελικό ενδιαφέρον.

ΟΙ αφορισμοί του τύπου «ο πρόεδρος είναι μαφία» και «οπλοφορεί», σίγουρα δεν αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο στην ολότητά του, αλλά ΕΝΑ πρόσωπο συγκεκριμένο.

Ανάλογες καταγγελίες άλλωστε, πού έχουν γίνει στο παρελθόν με διαφορετικά πρόσωπα πρωταγωνιστών ( όπως π.χ. οι καταγγελίες του Γιώργου Δώνη για τα απειλητικά SMS στο τηλέφωνό του και την εισβολή μπράβων στο σπίτι του, την εποχή πού είχε οικονομικές διαφορές με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδη ), δεν είχαν απασχολήσει την αφορούσα γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο εισαγγελική έρευνα.

Μετά απ’ όλα αυτά, αναρωτιέται λοιπόν κανείς αν αξίζει τον κόπο – και βεβαίως τα ΕΞΟΔΑ πού θα βαρύνουν τον δημόσιο κορβανά και όχι την τσέπη του εισαγγελέα – να αποσταλεί κάποιο κλιμάκιο της ελληνικής Δικαιοσύνης στο … κατόπι του Καπό, επειδή ο λεβέντης αυτός είπε κάποια πράγματα πού περισσότερο πείθουν ως ανοησίες παρά ως αξιόπιστα στοιχεία.


Ο πραγματικός «κίνδυνος» όμως, ο οποίος προέκυψε από τις δηλώσεις του Καπό, είναι άλλος. Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, ο Εισαγγελέας προτίθεται να περιμένει και τα αποτελέσματα σχετικά με τις δηλώσεις του Καπό, προκειμένου να τις προσθέσει και αυτές, στη στοίβα των άλλων πού έχουν συγκεντρωθεί στο συρτάρι του, για την γενικότερη υπόθεση, εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια, διότι επιθυμεί να φτάσει την έρευνά του όσο πιο βαθιά γίνεται. «Ως το κόκκαλο», σύμφωνα με την έκφραση του συρμού.

Επομένως, η εκκρεμότητα θα συνεχιστεί. Και επειδή η έρευνα όπως είπαμε «θα πρέπει να φτάσει πολύ βαθιά», θα συνεχιστεί σε βάθος και πλάτος. Για πόσα … χρόνια ; Αυτό, είναι αέναο ! Οσο πιο πολλά θα είναι τα χρόνια της έρευνας, τόσο πιο … βαθιά θα πηγαίνει !

 Όμως, στο μεταξύ το ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ θα κυκλοφορεί στις φλέβες του ποδοσφαίρου μας. «Μέλι στο ψωμί» της μερίδας εκείνων των ΓΝΩΣΤΩΝ ΜΜΕ, πού βιώνουν χάρις και μόνον στην διαιώνιση της δικαστικής εκκρεμότητας. Και αυτό, χάρις στις δηλώσεις οποιουδήποτε Καπό.

Νομίζω λοιπόν, ότι αυτό πού μας αξίζει, το πήραμε. Καπό μας αξίζει, Καπό αποκτήσαμε…