6/9/14

ΑΓΓΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΙΓΡΗ ΦΟΙΒΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ...


Η ιστορία του είναι λίγο πολύ γνωστή και ιδιαίτερα θλιβερή. Ο Φοίβος είναι μία τίγρης που κατασχέθηκε από ένα ιταλικό περιοδεύον τσίρκο το 2001 από τις ελληνικές αρχές και από τότε ζει αιχμάλωτη στο Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο των Τρικάλων. Ο Φοίβος όμως εκτός από το ό,τι πάσχει από δυσπλασία του ισχίου, υποφέρει και επειδή τον περασμένο Μάρτιο έχασε την επί μια 15ετία σύντροφο του την Αθηνά, τη θηλυκιά τίγρη που ζούσε μαζί του.

Σύμφωνα και με την ANIMAL ACTION αυτό το άγριο αιχμάλωτο ζώο που έχει περάσει πολλά στα χέρια των ανθρώπων χρήζει χειρουργικής επέμβασης και πρέπει άμεσα να μεταφερθεί σ' ένα καλύτερο περιβάλλον για να ζήσει όσο αντέξει. Ο Δημοτικός Ζωολογικός Κήπος Τρικάλων δεν έχει ούτε την τεχνογνωσία ούτε τους οικονομικούς πόρους για να προσφέρει σε αυτό το άγριο ζώο την απαραίτητη φροντίδα.



Ο Βρετανός επιχειρηματίας, David Barnes, γνωστός για την δράση του στη διάσωση πιθήκων, μεγάλων γατών και άλλων άγριων ζώων που κρατούνται σε άθλιες συνθήκες, ξεκίνησε την συγκέντρωση χρημάτων για να μεταφερθεί ο ταλαιπωρημένος Φοίβος στον Ζωολογικό Κήπο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Το κόστος γι’ αυτό το ταξίδι φτάνει τις 13.700 ευρώ. Ο David Barnes πάλευε να συγκεντρώσει αυτό το ποσό εδώ και πολύ καιρό για να τον σώσει. Άλλωστε ο Φοίβος – όπως ο ίδιος λέει ο David Barnes - τον εμπιστεύεται, αφού από το 2001, και περίπου δύο με τρεις φορές τον χρόνο ερχόταν στην Ελλάδα για να δει την κατάστασή του.



Τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει 11.500 λίρες, ποσό που φτάνει για να μεταφερθεί ο Φοίβος στην Αμερική αλλά περιμένει το χαρτί που θα του δίνει την άδεια για τη μεταφορά αυτή, που θα γίνει μέσω Φρανκφούρτης. Ο ίδιος δήλωσε: “Περιμένω το χαρτί για τη μεταφορά του Φοίβου. Θα είμαι μαζί του σε όλο το ταξίδι γιατί με ξέρει καλά. Θέλω να πάει εκεί σύντομα και να αρχίσει τη νέα του ζωή. Υπάρχει ένα 16 χρόνων θηλυκό εκεί που θα πάει και θα πιστεύω ότι θα κάνουν παρέα. Ο κύριος Barnes έχει υιοθετήσει και ένα γάτο από την Ελλάδα, που είναι 23 χρόνων και τον λέει μικρό τίγρη.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me