8/9/14

Τον γκόμενο μας κάνεις, ρε Ρανιέρι, με τη χωρίστρα?



Βρε Νικόλα και συ χωρίστρα ταχεις...

 

Τον γκόμενο μάς κάνεις, ρε Ρανιέρι, με τη χωρίστρα;
Ασύλληπτος Αλέφαντος στον SportDog για τη χειρότερη Εθνική των τελευταίων 20 ετών! Ο "επιτάφιος" στο κέντρο κι ο "ανύπαρκτος" στην επίθεση. Γιατί κοιμήθηκε ο Ιταλός τεχνικός;


Είδα μια Εθνική που ήταν η χειρότερη Εθνική των τελευταίων 20 χρόνων. Πού είσαι ρε Ρεχάγκελ, πόσο λείπεις. Οδυνηρή ήττα. Μια Εθνική γεμάτη λάθη από τον Ρανιέρι, τρελά πράγματα, λάθη στη σύνθεση, λάθη και στις αλλαγές.

Δεν παραγνωρίζω ότι τους Έλληνες ποδοσφαιριστές τους θεωρώ μέτριους, τα έχω πει αυτά και τα πιστεύω. Μέτριοι ποδοσφαιριστές. Αυτόν τον τερματοφύλακα περιμένω να δω όχι πότε θα πιάσει πέναλτι, αλλά πότε θα πέσει στη σωστή γωνία, πότε θα πλησιάσει μπάλα!

Τα μπακ μας δεν ήταν όπως παλιότερα, ο Τοροσίδης έχει μεγαλώσει, δεν βλέπω τις κατεβασιές τις παλιές. Μέχρι και ο Παπασταθόπουλος ήταν σε κακή μέρα χθες, τον κάλυπτε ο Μανωλάς τον οποίο τον σώνει η ταχύτητα, όμως από μπάλα θέλει πολλή δουλειά. Δεν είναι μόνο να αναχαιτίζεις και να κόβεις, πρέπει να ξέρεις και τι θα την κάνεις την μπάλα. Δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη όλη η άμυνα.

Τα εγκλήματα έγιναν στο κέντρο και μπροστά. Τι κέντρο ήταν αυτό ρε Ρανιέρι; Μας έκανες να θυμηθούμε τον Καραγκούνη και τον Κατσουράνη! Αν έπαιζαν αυτοί, δεν θα ήταν τόσο αργοί όσο το χθεσινό σου κέντρο! Μιλάμε για Επιτάφιο. Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μάνταλος, αυτό ήταν ανέκδοτο, δεν ήταν κέντρο Εθνικής ομάδας.

Για τον Σάμαρη τα έχω πει πολλές φορές όταν τον υμνούσαν στον Ολυμπιακό. Δεν τον θεωρώ σπουδαίο παίκτη. Αργός, εκνευριστικός, δεν τους προλαβαίνει και τους τραβάει, είναι για να του σφυρίζονται πολλά φάουλ και κάρτες. Όσο για τη δημιουργία, τι κάνει; Θα τον δούμε και στην Μπενφίκα...

Ο Ταχτσίδης αργός, το παιχνίδι που έκανε το είχε καταλάβει και η γάτα μου, πόσο μάλλον οι αντίπαλοι. Έπαιρνε την μπάλα και την έδινε διαγώνια, μία στον αριστερό εξτρέμ, μία στον δεξί εξτρέμ. Ο Μάνταλος λίγος, μέτριος παίκτης φαινόταν χθες. Ήταν ένα κέντρο χωρίς ταχύτητα, χωρίς σπριντ, χωρίς έκρηξη, χωρίς θέαμα.

Πάμε τώρα στην επίθεση. Εκεί θα σας πω γιατί κοιμήθηκε ο Ιταλός. Κοιμήθηκε! Τον γκόμενο μας κάνεις με τα ακριβά κουστούμια και τη χωρίστρα; Τι έβλεπες στις προπονήσεις; Τι βίντεο έχεις δει με τους παίκτες;

Ο Μήτρογλου ήταν ο πιο ανύπαρκτος Μήτρογλου όλων των εποχών. Δεν τον έχω ξαναδεί ποτέ έτσι. Δεν μπορούσε να τρέξει, δεν μπορούσε να κινηθεί δεξιά-αριστερά, δεν μπορούσε να πηδήξει. Ξεκούραστα τον αντιμετώπιζαν οι Ρουμάνοι. Ο Σαλπιγγίδης έχει μεγαλώσει, λίγος ήταν, τα ίδια και τα ίδια εκεί στην άκρη. Δεν έχουμε παίκτες που να είναι καλά εξτρέμ στην Ελλάδα, δυστυχώς. Ο Σαμαράς, τα έχω πει πολλές φορές για τον Σαμαρά κόντρα στο ρεύμα. Εδώ μου έλεγαν ότι έκανε καλό Μουντιάλ. Επειδή έβαλε ένα πέναλτι.

Κάνει το λάθος και βάζει τον Διαμαντάκο αριστερά. Ρε συ Ρανιέρι δεν ρωτάς κανέναν Έλληνα να σου πει ότι ο Διαμαντάκος έπαιζε στον Άρη εξτρέμ και δεν έβαλε ούτε ένα γκολ; Ούτε ένα γκολ! Στον Εργοτέλη έβαλε τα γκολ ως σέντερ φορ. Στον Άρη που τον έβαζαν στην άκρη δεν έβαλε ούτε ένα γκολ. Σέντερ φόρ είναι.

Βάζει τον Χριστοδουλόπουλο χαφ! Αντί να τον βάλει εξτρέμ. Κρατάει τον Ταχτσίδη μέσα. Και το μεγαλύτερο έγκλημα, αφήνει έξω τον Αθανασιάδη!

Εγώ δεν τον πάω τον Αθανασιάδη, όμως τώρα τον χρειαζόταν η ομάδα αυτή. Γιατί είχες σε δραματική κατάσταση τον Μήτρογλου και τον Σαμαρά, γιατί έχανες στο σκορ, γιατί το παιχνίδι παιζόταν σε κλειστούς χώρους προς το τέλος και στους κλειστούς χώρους είναι καλός ο Αθανασιάδης.

Σε αυτό το ματς έπρεπε να παίξει ο Κονέ πίσω από τον σέντερ φορ να πατάει περιοχή, έπρεπε να έχεις κανονικό εξτρέμ, και το κυριότερο, αφού χάνεις κύριε Ρανιέρι, μην κοιμάσαι, γύρνα το ακόμα και σε 4-2-4. Βάλε τον Μόρα μέσα να παίξει μαζί με τον Μανωλά και πέρνα τον Παπασταθόπουλο αμυντικό χαφ. Είχες τόσες λύσεις να διαλέξεις, όμως τα διέλυσες όλα. Λάθος ήταν η ομάδα. Στερείται που στερείται παικταράδων, είχε και λάθος προπονητικές επιλογές.
Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me