15/9/14

Χ.Α.: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα(?)



EYΡΩΒ: Προς το τέλος της εβδομάδας θα ενταθεί το ενδιαφέρον ενόψει της εισαγωγής της στον Euroxx600 στις 22 Σεπτεμβρίου. Τεχνικά εμφανίζει ισχυρή αντίσταση στα 0,3650 ευρώ... 

ΕΥΔΑΠ: Με μόλις τρεις θετικές στις τελευταίες δεκατρείς συνεδριάσεις έχει αρχίσει να περνάει σε υπερπουλημένα επίπεδα τιμών και χρήζει προσοχής. καλόν θα είναι πάντως να φροντίζει τα δελτία τύπου που συνοδεύουν τα αποτελέσματά της να είναι σύμφωνα με τους κανόνες του Χ.Α. Δεν είναι δα και κανένα ''μαγαζάκι''...


ΦΦΓΚΡΠ: Συμπλήρωσε πέντε στη σειρά ημέρες χωρίς θετικό πρόσημο και δύο στα έντεκα. Από τα 32,00 γύρισε στα 29,30 ευρώ αλλά η κφση των 2 δισ. ευρώ κάπως ''απωθεί''.

ΦΦΓΚΡΠ(Ι): Απευθύνεται μόνον για τα ''χοντρά'' πορτοφόλια... Για τα... άλλα έδινε τρομερές ευκαιρίες σε τιμές κατεδάφισης και χωρίς μάλιστα τα μπάζα! Με τιμές στα 3,50 - 4 και 5 ευρώ... Και τι να λέμε τώρα...  Ούτε στο καθρέπτη δεν τολμάμε να κοιταχθούμε... 



ΟΛΠ-απάντηση: Την τελευτασία φορά είχαμε αναφέρει, ότι θα παραμένει και μέχρι νεωτέρας σε ένα στενό εύρος διαπραγμάτευσης δύο ευρώ, μεταξύ των 16 και 18 ευρώ με τις πιθανές ''μικροαυξομειώσεις''. Για να δούμε τώρα, αν θα ξεπεράσει τα 17,00 ευρώ σε αυτή την φάση...


ΟΛΠ(Ι): Προσπάθησε την Παρασκευή και έφθασε μέχρι τα 16,9000 ευρώ αλλά γύρισε κλείνοντας στο -0,90% και στα 16,5600 ευρώ. Αποτιμάται σε 414 εκατ. και πολύ μακρυά από την πραγματική αξία. Αλλά δεν έχει έρθει η ώρα του... 

ΕΥΠΙΚ: Με κέρδη ανά μετοχή 0,1466 ευρώ (στο 6μηνο...), ίδια κεφάλαια 64 εκατ. ευρώ, ταμειακά διαθέσιμα 11,9 εκατ. ευρώ και αποτιμάται σε 38,5 εκατ. ευρώ... Στη τιμή των 1,4000 ευρώ. Με εκτιμώμενο P/e ίσως και κάτω του 4,5(!)...

ΜΙΓ: Τέσσερις σερί πτωτικές με απώλειες δύο cents... Από το 0,4200 στο 0,3990 ευρώ συγκεκριμένα... Δεν μπορεί να ξεφύγει, αφού κάθε απόπειρα πάνω από τα 0,4050-0,4100 συναντά μεγάλες εντολές πωλήσεων.
ΕΥΔΑΠ: Έχει χάσει την ζωντάνια που την διέκρινε και κυρίως την δυναμική της. Μάλιστα στις πρόσφατες (13) εμφανίσεις της στις οθόνες έγραψε ''συν'' σε μόλις (3) εξ αυτών. Και από τα 9,6000 ευρώ ένα ολόκληρο ευρώ ακριβώς χαμηλότερα...
ΕΥΔΑΠ(Ι): Δεν είναι λίγοι, εκείνοι που άρχισαν να το σκέπτονται για σταδιακές τοποθετήσεις στη μετοχή της... 

Ενδιαφέρουσα και «γεμάτη» θα είναι η τρέχουσα εβδομάδα με αρκετές εξελίξεις σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο, με το X.A. να χρωστά – έστω μερική – αντίδραση μετά και την αναβάθμιση της περασμένης Παρασκευής από τον οίκο Standard and Poor's. 

Η αγορά παρουσίασε απονευρωμένο προφίλ την περασμένη εβδομάδα, με την ημερήσια αξία συναλλαγών να μειώνεται κατά 21% έναντι της αμέσως προηγούμενης πέφτοντας στα 71,29 εκατ. ευρώ.


Ενδιαφέρουσα και «γεμάτη» θα είναι η τρέχουσα εβδομάδα με αρκετές εξελίξεις σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο, με το X.A. να χρωστά – έστω μερική – αντίδραση μετά και την αναβάθμιση της περασμένης Παρασκευής από τον οίκο Standard and Poor's. 

Η αγορά παρουσίασε απονευρωμένο προφίλ την περασμένη εβδομάδα, με την ημερήσια αξία συναλλαγών να μειώνεται κατά 21% έναντι της αμέσως προηγούμενης πέφτοντας στα 71,29 εκατ. ευρώ.


ΧΑΡΑΚIΕΣ(Aπό τον Μάνο Χατζ.): Τεχνικά η Αγορά την εβδομάδα που πέρασε κινήθηκε πλαγιοκαθοδικά σε εύρος 50 μονάδων (~4,1%), ασυνήθιστα χαμηλό για την τρέχουσα χρονική περίοδο εξομαλύνοντας κάποιες ενδοσυνεδριακές εξάρσεις στα κλεισίματα της ημέρας.

Τα καλά νέα για τους αγοραστές είναι ότι μετά από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες η διόρθωση ήταν ήπια και δεν μετέβαλε το ανοδικό σενάριο άσχετα αν δεν υπήρξε προσέγγιση με τα επίπεδα του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών.

Δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηριχθεί ότι ο Γενικός δείκτης βρίσκεται τεχνικά στην ζώνη της αμηχανίας: Έχει μεν διασπάσει τους κινητούς μέσους όρους των 50 και 30 ημερών...

Κρατάει το θετικό momentum του MACD και δεν δείχνει διατεθειμένος να κινηθεί επιθετικότερα στο επόμενο σημείο αναφοράς που βρίσκεται στις 1.220 μονάδες.

Οι ταλαντωτές βρίσκονται ακριβώς στην «μέση της οθόνης» ήτοι στο απόλυτο σημείο ισορροπίας κρατώντας αγοραστές και πωλητές σε στάση αναμονής.

Η ερχόμενη εβδομάδα διατηρεί το ανοδικό σενάριο ως επικρατέστερη εκδοχή, με κύριο σημείο αναφοράς την αντίσταση στις 1.220 μονάδες.


Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ (από τον κ. Μάνο Χατζηδάκη): Η επέτειος των ιστορικών υψηλών της Ελληνικής Αγοράς την προσεχή Τετάρτη (17/9) βρίσκει τον γ.δ. 82% χαμηλότερα σε μονάδες και 50% χαμηλότερα σε επίπεδο κεφαλαιοποίησης.

Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: 1ον) πολλές μετοχές έχουν εξαφανιστεί από την σύνθεση του Δείκτη, είτε επειδή έκλεισαν, αποχώρησαν από την Αγορά μέσω κάποιας δημόσιας πρότασης, ή συγχωνεύθηκαν και

2ον) οι συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών έχουν αλλάξει δυσανάλογα τις σταθμίσεις των Τραπεζών στην σύνθεση του Γενικού Δείκτη. 



Αυτό σημαίνει ότι τα αναπροσαρμοσμένα δυνητικά υψηλά σε επίπεδο κεφαλαιοποίησης βρίσκονται κοντά στις 2.400 – 2.500 μονάδες, σύμφωνα με την εκτίμηση του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης της Beta Sec.

Σύνολον ιδίων κεφαλαίων 158,2 εκατ. ευρώ από 154,4 εκατ. ευρώ στις 31.12.2013. Αποτιμάται σε 67,8 εκατ., στη τιμή των 5,6700 ευρώ. Με χαμηλό - υψηλό έτους στα 4,2100 και 6,3000 ευρώ.

Στη διετία έχει κινηθεί στο εύροςτων 2,3400 ευρώ και 6,6100 ευρώ με μέσο όρο 4,4000 ευρώ και στο +128,63%. Με τον γ.δ. στο +50,71%... Στις τελευταίες 13 συνεδριάσεις έκλεισε στο μείον σε μία μόλις(!)...
Με τον δείκτη P/BV στο 0,43 και με τον δείκτη δανειακής μόχλευσης ανύπαρκτο, αφού τα ταμειακά διαθέσιμα υπερτερούν του δανεισμού κατά 3,8 εκατ. ευρώ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me