15/9/14

Τελικά το bankingnews.gr είναι πιο ισχυρό από την Goldman Sachs, Morgan Stanley? – Κατάπτωση για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

15/09/2014 - 08:15 


Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αντί να στηρίξει το bankingnews.gr που απέτρεψε το άθλιο σχέδιο που είχαν στήσει ορισμένοι ξένοι εις βάρος ελλήνων μετόχων...μας μέμφεται.... 
Τα αστεία επιχειρήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που εμπλέκει το www.bankingnews.gr στις σημαντικές μεταβολές της χρηματιστηριακής αγοράς, έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων κατά της ανώριμης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Πρωτίστως θέλουμε να ευχαριστούμε τα πολλά δημοσιεύματα που υπήρξαν τα οποία κατέληξαν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι «η επιχειρηματολογία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι διάτρητη και ότι ο Κώστας Μποτόπουλος ο πρόεδρος της Επιτροπής, εκτελεί εντολές»
Και με αφορμή αυτό θα μας επιτρέψετε ορισμένα σχόλια.

Το κείμενο που θα διαβάσετε εμπεριέχει προσωπικές απόψεις μου και ως τέτοιες θα ήθελα να τις αξιολογήσετε και αποτιμήσετε.
Το www.bankingnews.gr ίσως είναι από τα ελάχιστα οικονομικά  site με διεισδυτική  προσέγγιση στις τραπεζικές και χρηματιστηριακές εξελίξεις.
Ουδέποτε κρυφτήκαμε πίσω από υποθέσεις ή τακτικές ωραιοποιήσεων, παρουσιάζουμε αναλυτικά στοιχεία που αφορούν τις τράπεζες και το χρηματιστήριο παίρνοντας θέση.
Θεωρούμε πραγματική παρακμή το γεγονός ότι ενοχοποιούμαστε, για την μεταβλητότητα του ελληνικού χρηματιστηρίου, για το γεγονός ότι η κυβέρνηση επικοινωνεί τα success story και το χρηματιστήριο στάσιμο αδύναμο να προεξοφλήσει, εγκλωβισμένο και αναντίστοιχο με την πολιτική προπαγάνδα.
Κάποιο σχέδιο χαλάσαμε προφανώς….
Το σχέδιο της άθλιας κερδοσκοπίας εις βάρος των ελλήνων μετόχων.
Το www.bankingnews.gr έχει καθαρή θέση για τις τράπεζες, θέλουμε ιδιωτικές τράπεζες με τις παρούσες διοικήσεις.
Το www.bankingnews.gr έχει ξεκάθαρη άποψη για το χρηματιστήριο, θέλουμε αγορά με κανόνες και όχι ξέφραγο αμπέλι.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δεν αναφερόμαστε στον θεσμό αλλά στα πρόσωπα που εκπροσωπούν τον θεσμό είναι ανεπαρκή….το συμπέρασμα αυτό το εξάγουμε από τα έσχατα γεγονότα.
Πίσω από τα ίσως, τα μπορεί, τα μάλλον και άλλα συναφή με υποθέσεις και αοριστίες εξάγεται το αόριστο συμπέρασμα από την ΕΚ, ότι το www.bankingnews.gr εξυπηρετεί συμφέροντα, επηρεάζοντας την αγορά.
Δεν γνωρίζω χρηματιστηριακό συντάκτη, δεν γνωρίζω τραπεζίτη που να μην μου έχει αναφέρει ακριβώς αυτό, ανεπαρκής Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς….
Ο Κώστας Μποτόπουλος διορισμένος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στέλεχος του αποκόμματος του ΠΑΣΟΚ, προσωπικός φίλος του Βενιζέλου, θα μπορούσε κάλλιστα να στείλει μια επιστολή ή να επικοινωνήσει προφορικώς (γνωρίζει από προφορικές ενημερώσεις ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) και να μας εκφράσει την άποψη του, την δυσαρέσκεια του ή εν πάσει περιπτώσει να μας θέσει την διαμαρτυρία του, όπως ο ίδιος νόμιζε.
Ακολουθώντας μια ευτελή διαδικασία εντυπώσεων, τι μας είπε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;
Μας είπε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι η Goldman Sachs ή η Morgan Stanley που δημοσιοποιούν εκθέσεις για το χρηματιστήριο και την οικονομία και ταυτόχρονα διακινούν δεκάδες εκατομμύρια μετοχών άρα έχουν καθοριστικής σημασίας παρέμβαση στην πορεία της ρηχής ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, έχουν μικρότερη παρέμβαση από ένα οικονομικό, τραπεζικό και χρηματιστηριακό site ενημέρωσης το www.bankingnews.gr.
Πέραν της διαφήμισης και της τιμής που μας δίδει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την στάση της θα τονίσουμε τα εξής
1)Για να φθάσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ρίξει ευθύνες για την πτώση του χρηματιστηρίου στο www.bankingnews.gr σε μια ιστοσελίδα ενημέρωσης , σε ένα μέσο ενημέρωσης τότε πρέπει να έχει πολύ μεγάλη…ένδεια επιχειρημάτων.
2)Είναι προφανές – για εμάς τουλάχιστον – ότι ο Κώστας Μποτόπουλος εκτέλεσε εντολές.
Προσέξτε είμαι 100% πεπεισμένος ότι ο Μποτόπουλος δεν θα λάμβανε τέτοιου είδους πρωτοβουλία παρά μόνο αν δεχόταν εντολές.
Συνομιλώντας με τραπεζίτες με τους οποίους συνομίλησε ο Μποτόπουλος έβγαλα το εξής συμπέρασμα.
Όλοι μου κατέκριναν την επιστολή Μποτόπουλου, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να σε στοχοποιεί όταν το www.bankingnews.gr έχει στηρίξει ανοικτά ξεκάθαρα και με συνέπεια τον ιδιωτικό χαρακτήρα των τραπεζών και στηρίξει τις τράπεζες στα πολύ δύσκολα όταν ο Μποτόπουλος ούτε καν ήξερε που είναι η διεύθυνση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Προσωπικά δεν αντιδικώ με τον Κώστα Μποτόπουλο, ούτως ή άλλως τον έχουμε φιλοξενήσει αρκετές φορές στο παρελθόν όμως του δηλώνω οι τραπεζίτες με τους οποίους συνομίλησε, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 10-12 Σεπτεμβρίου, μου τον απαξίωσαν.
Ο χώρος είναι πολύ μικρός και όλοι γνωρίζουμε ποιος μιλάει με ποιον και πότε και κυρίως γιατί.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πήρε εντολές, προφορικές μάλιστα, ούτε καν γραπτές και με τις προφορικές εντολές έστησαν ένα κωμικοτραγικό σήριαλ ενοχοποίησης του www.bankingnews.gr που κατέληξε σε διαφήμιση.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με δημοσιογραφικούς όρους μας διαφήμισε αλλά άλλοι μπορεί να το θεωρούσαν συκοφαντία και η δικαιοσύνη είναι πολύ σκληρή με την συκοφαντική δυσφήμηση.
Προσωπικά, τραπεζίτες και επιχειρηματίες με προέτρεψαν να μηνύσω την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τον πρόεδρο της αλλά επειδή ποτέ δεν μου αρέσουν τα δικαστήρια, δεν καταφεύγω σε τέτοιες επιλογές.
Θα διερωτάστε ποιοι ήταν οι εντολείς του Μποτόπουλου;
Ποιοι ενημέρωσαν προφορικά τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς;
Αν υποθέσουμε ότι βρισκόμασταν αντίδικοι σε ένα δικαστήριο με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σας ερωτούσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ποιοι σας ενημέρωσαν;
Και εσείς απαντούσατε προφορικά μου είπαν….
Τι πιστεύετε το δικαστήριο θα λάμβανε σοβαρά υπόψη την υπόθεση σας;
Πραγματικά, δεν ζητήσατε από κάποιον εξ αυτών που σας πληροφόρησαν να σας το υποβάλλει γραπτώς;
Γιατί φοβούνται μήπως αποκαλυφθεί η ταυτότητα των εντολέων;
Δηλαδή κάποιος προφορικά κατηγορεί τον οποιοδήποτε και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σπεύδει να προβεί σε ανακοινώσεις;
Σαν κάτι να μην πάει καλά εδώ κύριοι.
Ποιοι ήταν οι εντολείς;
Οι εντολείς ήταν 3 ανδρείκελα θα τα αποκαλύψω και θα τους πω, δεν σας φοβάμαι, δεν σας υπολογίζω, είστε μιάσματα του χθες, καιροσκόποι, αποτυχημένοι - παντελώς αποτυχημένοι - πολιτευτές οικογενειακώς, επενδυτικοί τσαρλατάνοι δήθεν βράχοι και managers χειρίστου είδους που αποτύχατε και μετακομίσατε σε εταιρίες επιχειρηματιών….και τι επιχειρηματιών;  
Ενώ εσύ….εσύ που διερωτάσαι πως σε ανακάλυψα, ένα έχω να σου πω….σε στοχοποίησαν οι δήθεν φίλοι σου…που πίσω από την πλάτη σου σε διαβάλλουν και απαξιώνουν με το χείριστο τρόπο.....παρ΄ ότι κατέχεις - κακώς - κορυφαία θέση.  
(Για να κρατήσουμε το ενδιαφέρον τις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψουμε τους εντολείς του Κώστα Μποτόπουλου….με ονοματεπώνυμο και θα προκαλέσουμε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να πάρει θέση)

Γιατί είναι κίνηση εντυπώσεων και όχι ουσίας;

Στην υπόθεση εντυπώσεων, ενέπλεξαν και την Ένωση Συντακτών που είναι το θεσμικό όργανο των δημοσιογράφων.
Προσωπικά δεν έχω απασχολήσει ποτέ την Ένωση Συντακτών για αρνητικό λόγο αλλά μόνο για θετικούς σκοπούς, όταν π.χ. η πρώην διοίκηση της Ένωσης Συντακτών μου είχε τηλεφωνήσει για να με ευχαριστήσει που προσλάμβανα απολυμένους δημοσιογράφους.
Δεν γνωρίζω πολλά μέσα ενημέρωσης που πληρώνουν με απόλυτη συνέπεια και ταυτόχρονα προσλαμβάνουν και δημοσιογράφους.
Επί της ουσίας δεν έχω απασχολήσει αρνητικά την Ένωση Συντακτών.
Η Ένωση Συντακτών είναι αποδέκτης της επιστολής Μποτόπουλου για λόγους εντυπώσεων.
Τι μπορεί να πράξει η Ένωση Συντακτών όταν ουδείς γνωρίζει….την ουσία αυτών για τα οποία μας μέμφεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Τα stress tests θα δημοσιοποιηθούν 24 Οκτωβρίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με επιστολή της στις 10 Σεπτεμβρίου τι μας λέει, μην γράφετε τίποτε για τα stress tests των τραπεζών.
Εδώ είναι η ουσία ήθελαν να στήσουν κερδοσκοπικό παιχνίδι ενόψει των stress tests το κλασσικό παιχνίδι κερδοσκοπίας όπως συνέβη και πριν τις ΑΜΚ του Μαρτίου – Μαΐου του 2014 όπου οι μικρομέτοχοι έχασαν τα λεφτά τους.
Το www.bankingnews.gr με τις συνεχείς αναφορές του απέτρεψε για μια ακόμη φορά να παιχθούν τα γνωστά άθλια παιχνίδια εις βάρος των ελλήνων μετόχων.
Ως προς την δημοσιογραφική κάλυψη, θεωρώ ότι είμαστε από τους ελάχιστους που έχουν προσεγγίσει τόσο τεχνοκρατικά την υπόθεση των stress tests, τόσο αναλυτικά, έχουμε παρουσιάσει πλήρως όλη την διαδικασία, την μεθοδολογία και επίσης καταγράψει σενάρια με βάση πιθανά αποτελέσματα και παρουσιάσαμε ενδεχόμενα.
Σενάρια παρουσίασαν η Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η J P Morgan, η Nomura, η Mediobanca, η Morgan Stanley και πλήθος ξένων.
Γιατί τα σενάρια αυτών των οίκων είναι φυσιολογικά και τα σενάρια του www.bankingnews.gr για τα stress tests πρέπει να απαγορευτούν.
Η στρατηγική της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ήταν στρατηγική….αποτυχίας.
Προσπάθησαν με κινήσεις εντυπώσεων να πλήξουν την προσπάθεια για διεισδυτική ενημέρωση σε θέματα που ελάχιστοι αγγίζουν και προβάλλουν.
Στην ουσία της υπόθεσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέτυχε ξέρετε γιατί;
Μέμφεται το www.bankingnews.gr που έγραψε ορισμένα σενάρια ενώ οι τράπεζες δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τα stress tests.
Και αυτοί που γράφουν ότι δεν θα χρειαστούν κεφάλαια πως το γνωρίζουν αφού οι τράπεζες δεν ξέρουν τα stress tests;
Πραγματικά θλίβομαι για την στάση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς γιατί απέδειξε ότι δεν είναι ανεξάρτητη θεσμική αρχή αλλά καθοδηγούμενη.


Για λόγους ιστορικούς θα επαναλάβουμε ορισμένα ερωτήματα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα οποία ζημίωσαν καίρια τους επενδυτές.
Τότε που ήταν ο Κώστας Μποτόπουλος, δεν άκουσε, δεν είδε;


Που ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όταν η Εθνική δήλωσε επίσημα σε επίσημο κείμενο κατηγορηματικά στις 20 Μαρτίου του 2014 ότι δεν θα υλοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και στις 16 Απριλίου σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ανακοινώνει αύξηση κεφαλαίου 2,5 δισεκ. ευρώ;
Αυτό αποτελεί ή όχι παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού;

Που ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όταν η Εθνική πραγματοποίησε δημόσια πρόταση στους μετόχους της Eurobank εν συνεχεία ακυρώθηκε η μεταξύ τους συγχώνευση, αλλά οι μέτοχοι της Eurobank υπέστησαν οικονομική καταστροφή καθώς αντάλλαξαν τις μετοχές τους με την προοπτική εντός deal που ακυρώθηκε;

Που ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όταν π.χ. η Εθνική υλοποίησε ΑΜΚ στα 4,29 ευρώ και λίγους μήνες αργότερα υλοποίησε νέα αύξηση στα 2,20 ευρώ ζημιώνοντας μετόχους και κατόχους των warrants;

Που ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όταν η EFG Group μεταβίβασε σε 9 μέλη της οικογένειας Λάτση το 44% της Eurobank με στρατηγική…αποχώρησης όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων;

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αντί να παρέμβει μπροστά σε αυτά τα απίστευτα ηθικά, νομικά και θεσμικά ανομήματα μας λέει ότι το www.bankingnews.gr ίσως μάλλον, μπορεί, ενδεχομένως…. να παρεμβαίνει ανορθόδοξα στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Σε αυτά τα απίστευτα ανομήματα – σκάνδαλα μπορεί κανείς από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να μας ενημερώσει;

www.bankingnews.gr

Δημοσιογράφος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me