4/9/14

Ντράγκι: Μείωση επιτοκίων και αγορές ABS από ΕΚΤ



Ρηξικέλευθη απόφαση της ΕΚΤ για πρόγραμμα αγορών ομολόγων ABS από τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι στην συνέντευξη Τύπου. Προηγήθηκε αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ σε νέα αρνητικά ρεκόρ. Στο $1,30 "βουτάει" το ευρώ.
Ντράγκι: Μείωση επιτοκίων και αγορές ABS από ΕΚΤ -Χειροκροτούν οι αγορές
Την έναρξη προγράμματος αγορών ομολόγων ABS από τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι στην συνέντευξη Τύπου, που ακολουθεί την τακτική συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πρόκειται για μια ρηξικέλευθη απόφαση, που ακολουθεί την απόφαση της ΕΚΤ λίγο νωρίτερα στην τακτική συνεδρίαση στην Φρανκφούρτη, να μειώσει τα τρία βασικά επιτόκια κατά 0,10 ποσοστιαίες μονάδες.

Οι αγορές "χειροκροτούν" τις ενέργειες της κεντρικής τράπεζας με ράλι τιμών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ να διολισθαίνει στο $1,30 μετά την ανακοίνωση του κ. Ντράγκι.
Το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης μείωσε τα επιτόκια του ευρώ σε νέα αρνητικά ρεκόρ, καθώς προσπαθεί να ανεβάσει τον πληθωρισμό από τα πολύ χαμηλά επίπεδα όπου κινείται και να δώσει ώθηση στην στάσιμη οικονομία της ευρωζώνης.
Μεγάλη μερίδα αναλυτών περίμεναν ότι θα ανακοινωθούν σημαντικές αποφάσεις στην σημερινή συνεδρίαση, καθώς ο κεντρικός τραπεζίτης, Μάριο Ντράγκι άφησε πρόσφατα, στο διεθνές συνέδριο του Τζάκσον Χόουλ, ανοιχτά υπονοούμενα για παρεμβάσεις της ΕΚΤ.
Ήδη το Reuters, είχε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΚΤ συζητήθηκε τριετές πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης 500 δισ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me