4/9/14

Ποια ξένα funds λατρεύουν την Ελλάδα

Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014


Σε μία νέα εποχή περνάει η ελληνική Αγορά ακινήτων η οποία έχει μπει εκ νέου στο μάτι των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων με τα τουριστικά ακίνητα αλλά και τις εταιρείες επενδύσεων να κρύβουν το μέλι.

Οι συμφωνίες και οι επενδύσεις που έχουν ήδη πάρει «σάρκα και οστά» στον κλάδο της ελληνικής κτηματαγοράς έχουν ξεπεράσει το 1,2 δισ. ευρώ τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Σύμφωνα με Dow Jones Newswires, βασικοί πωλητές είναι οι τράπεζες και το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ, αναφέρεται εκτενώς στα επενδυτικά fund που ήρθαν στην Ελλάδα όπως Fairfax Financial Holdings Ltd από το Τορόντο, η Colony Capital από το Λος Άντζελες, η βρετανική Invel Real Estate Partners και η τουρκο-αραβική κοινοπραξία Jermyn Street αλλά και Hines που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να προχωρήσει σε επενδύσεις στην Ελλάδα διαθέτοντας ένα συνολικό κεφάλαιο 25 δισ. δολάρια και αναζητώντας ευκαιρίες σε πολλές χώρες.

«Η Hines πιστεύει ότι η Ελλάδα μεταμορφώνεται και ο κλάδος του real-estate θα χρειαστεί σημαντικές ξένες επενδύσεις", αναφέρει ο Michael J.G. Topham, διευθύνων σύμβουλος για την Ευρώπη και προσθέτει: "Είναι μια δύσκολη αγορά αλλά νιώθουμε ότι υπάρχουν ευκαιρίες" που αξίζουν την προσοχή μας.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στις μεγαλύτερες συμφωνίες στην Ελλάδα είναι η αγορά από την Fairfax ενός πλειοψηφικού μεριδίου στην Eurobank Properties έναντι 210 εκατ. ευρώ, καθώς και η αγορά από την Invel του πλειοψηφικού πακέτου της Πανγαία έναντι 653 εκατ. ευρώ. Αναφέρεται επίσης στη συμφωνία της Εθνικήςγια την πώληση του Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ στην Jermyn Street έναντι 400 εκατ. ευρώ καθώς και στην αγορά από την Colony Capital ενός μεριδίου στο πολυτελές τουριστικό θέρετρο Amazone έναντι 40,4 εκατ. ευρώ.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me