9/9/14

Ισόβια σε τρεις για τη δολοφονία 30χρονου ενεχειροδανειστή στη Δάφνη το 2013

Ισόβια σε τρεις για τη δολοφονία 30χρονου ενεχειροδανειστή στη Δάφνη το 2013

Βαρύτατες ποινές επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στους τέσσερις κατηγορούμενους για τη ληστεία και τη δολοφονία του 30χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη, γιου ενεχειροδανειστή, στη Δάφνη τον Απρίλιο του 2013.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη δώδεκα ετών τους τρεις δράστες της δολοφονίας και σε ποινή κάθειρξης 22 ετών την τέταρτη κατηγορούμενη, η οποία είχε προσεγγίσει ερωτικά το θύμα μέσω του facebook.

Το θύμα είχε πεθάνει από ασφυξία, όταν οι κατηγορούμενοι εισέβαλαν στο σπίτι του, τον ακινητοποίησαν δένοντας τον χειροπόδαρα και κλείνοντας το στόμα του με μονωτική ταινία, και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 139.000 ευρώ και ποσότητα χρυσού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, που δέχθηκε το δικαστήριο, οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν ως δόλωμα, για να προσεγγίσει και να απασχολήσει τον 30χρονο, τη νεαρή συγκατηγορουμένη τους, ώστε εκείνοι να τον ληστέψουν.

Στις απολογίες τους οι δράστες αποδέχθηκαν πως πήγαν στο σπίτι για να τον ληστέψουν, αλλά αρνήθηκαν πως είχαν σκοπό να τον σκοτώσουν, γεγονός που απέδωσαν στο ότι ο 30χρονος αντιστάθηκε.

Στην πρόταση της, η εισαγγελέας Έδρας ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων τονίζοντας πως είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση αφού πήγαν στο σπίτι του θύματος χωρίς να «έχουν φροντίσει να καλύψουν τα πρόσωπά τους». Σύμφωνα με την εισαγγελέα κρίσιμο ρόλο στην όλη υπόθεση έπαιξε ένας εκ των τριών κατηγορουμένων που ως παλαιοπώλης συνεργαζόταν επαγγελματικά με τον πατέρα του θύματος και γνώριζε την καλή οικονομική κατάσταση του θύματος, αλλά και τις προτιμήσεις του στο άλλο φύλο. 
 

«Το θύμα δεν είχε παρέες ούτε ερωτικές σχέσεις με το άλλο φύλο. Ήταν κλεισμένος στον εαυτό του. Είχε ομολογήσει όμως την αδυναμία του στις εύσωμες γυναίκες, και αυτό το γνώριζε ο τρίτος κατηγορούμενος, ο οποίος το είπε στους υπόλοιπους και όλοι μαζί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την 25χρονη, η εμφάνιση της οποίας ταιριάζει με τις προτιμήσεις του θύματος», είπε η εισαγγελική λειτουργός

Απολογούμενη, η 25χρονη δήλωσε μετανιωμένη για όσα έκανε και όπως υποστήριξε το σχέδιο ήταν μόνο να κλέψουν τον 30χρονο. «Θα έμπαινα μέσα στο σπίτι και θα έκανα σεξ μαζί του. Θα άνοιγα την πόρτα και θα έμπαιναν οι άλλοι τρεις για να πάρουν τα χρήματα. Ο ρόλος μου ήταν να τον απασχολώ... Χρειαζόμουν τα χρήματα. Ήμουν άνεργη», είπε.

Στη δικαστική αίθουσα προκλήθηκε ένταση όταν το δικαστήριο ανακοίνωσε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στην 25χρονη, απόφαση που εξόργισε τόσο τους συγγενείς του θύματος όσο και τους συγκατηγορούμενους της νεαρής γυναίκας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me