6/9/14

Ρεκόρ με 21,5 εκ. τουρίστες φέτος στην Ελλάδα

ΣΕΤΕ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ

Ξεπεράστηκε ο στόχος που είχε τεθεί για το τουριστικό κύμα προς την Ελλάδα φέτος, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τελικώς αναμένονται 21,5 εκατομμύρια τουρίστες αντί για 19 εκατομμύρια που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Ρεκόρ με 21,5 εκ. τουρίστες φέτος στην Ελλάδα
Το στοιχείο αυτό οδηγεί τη χώρα μας τρία χρόνια μπροστά σε επίπεδο τουριστικής κίνησης, αφού αυτή η εκτίμηση ήταν ο στόχος που είχε τεθεί για το 2017.
Με βάση τα νέα δεδομένα ο ΣΕΤΕ προχώρησε στην αναθεώρηση των στόχων, καθώς για φέτος αναμένονται 21,5 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις, συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας. Το τουριστικό κύμα θα αποφέρει 13,5 δισ. ευρώ άμεσων εσόδων, ενώ ο τουρισμός αναμένεται να συνεισφέρει στη γεωργική παραγωγή, στη μεταποίηση και στο εμπόριο. Παράλληλα εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη δημιουργία 80.000-100.000 νέων θέσεων εργασίας.
Οι στόχοι που δημιουργούν ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας άνω του 0,6% για το 2014 αναμένεται να επιτευχθούν παρά τις απώλειες των εσόδων από την κρίση σε Ρωσία και Ουκρανία, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα αγγίξουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.


Την ίδια στιγμή ρεκόρ πενταετίας κατέγραψε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η αεροπορική κίνηση του Αυγούστου (πτήσεις και αφίξεις επιβατών εσωτερικού και εξωτερικού) παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη.
Συγκεκριμένα:
  • Οι πτήσεις εσωτερικού παρουσίασαν αύξηση κατά 5,8%.
  • Οι πτήσεις εξωτερικού παρουσίασαν αύξηση κατά 15,4%.
  • Οι αφίξεις εσωτερικού παρουσίασαν αύξηση κατά 22,7%, επιβεβαιώνοντας την τάση ανάκαμψης, η οποία άρχισε από τον Ιούνιο.
  • Οι αφίξεις εξωτερικού παρουσίασαν αύξηση κατά 15,4%.
Συνολικά στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 284.191 πτήσεις, με τις οποίες διακινήθηκαν 31,4 εκατομμύρια επιβάτες.
Ωστόσο ο ΣΕΤΕ επισημαίνει ότι είναι απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα, ώστε να μην ανακοπεί η θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού από τους αναδυόμενους κινδύνους, όπως η επιδείνωση της ρωσοουκρανικής κρίσης, οι εστίες ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή μας, η μείωση των προοπτικών ανάπτυξης της Ευρωζώνης και η διατήρηση του ευρώ σε μη ανταγωνιστικά επίπεδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me