18/8/14

Εκγερμανίζονται τον άλλο μήνα οι Romtelecom και Cosmote Ρουμανίας

Αποκτούν ταυτότητα Deutsche Telekom

Μετονομάζονται εντός Σεπτεμβρίου οι Romtelecom και Cosmote Ρουμανίας

Το όνομα αλλά και το σήμα της Deutsche Telekom θα αποκτήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο οι θυγατρικές εταιρείες του ΟΤΕ στη Ρουμανία. Η Romtelecom και Cosmote Romania θα μετονομαστούν σε Telekom Romania Communications and Telekom Romania Mobile Communications αντίστοιχα


Σε ότι αφορά τα 43 εταιρικά καταστήματα αυτά θα ανακαινιστούν πλήρως από το τέλος του έτους. Οι δύο φορείς θα έχουν, επίσης, ένα ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο, ένα ενιαίο δικτυακό τόπο και μια ενιαία παρουσία στο διαδίκτυο για όλους τους χρήστες της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. 

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Ρουμανίας σχεδιάζει την πώληση του ποσοστού που κατέχει στη Rom Telecom. Μάλιστα για το σκοπό αυτό το ρουμανικό δημόσιο έχει αναθέσει στην UPS την αποτίμηση της εταιρείας. 

Ο ΟΤΕ ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με ποσοστό 54%, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο απόκτησης του ποσοστού αυτού υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι το τίμημα θα είναι λογικό, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. Κατά το πρόσφατο παρελθόν, όπως και είχε γίνει ξανά συζήτηση για πώληση της εταιρείας, οι αξιώσεις του Δημοσίου είχαν κριθεί τουλάχιστον υπερβολικές.

Υιοθέτηση της επωνυμίας της Deutsche Telekom δεν αποκλείεται ούτε και για την περίπτωση της θυγατρικής του ΟΤΕ στην Αλβανία, εφόσον κριθεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να έχει εμπορικά οφέλη.

Πάντως, αντίστοιχο σχέδιο δεν υπάρχει για την ελληνική αγορά. Η διοίκηση του ΟΤΕ αλλά και αυτή της DT, θεωρούν ότι τα brand του ΟΤΕ και της Cosmote είναι πολύ ισχυρά στην συνείδηση των καταναλωτών και εξαιρετικά επιτυχημένα και μια αλλαγή θα μπορούσε αντί για όφελος να έχει ως αποτέλεσμα ζημιά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me