31/8/14

Lavipharm: Δεν έχουν τον... Θεό τους και κανείς δεν επεμβαίνει!



Παγκοίνως γνωστόν ότι σημαντικός αριθμός εισηγμένων εταιρειών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και πλέον πολλές εξ αυτών κυριολεκτικά λόγω κακών επιλογών των ιδιοκτητών τους, βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού... Ενώ κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και παρέμβαση της Δικαιοσύνης. 

Ο λόγος - εν προκειμένω - και πάλι για την Lavipharm. (οι αναφορές μας θα συνεχισθούν και για όλες τις υπόλοιπες, ξεκινάμε με τις πιο κραυγαλέες)
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ - επανάληψη: Τα όσα έχουν συμβεί στην Lavipharm, αν είχαν γίνει για παράδειγμα στις ΗΠΑ, θα είχαν ήδη κατατεθεί αγωγές εναντίον της, θα είχε επέμβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα βρισκόταν μπροστά σε βαριές κατηγορίες.

Κατηγορίες, οι οποίες στην περίπτωσή μας αφορούν σε παραπληροφόρηση του επενδυτικού κοινού, με αποκορύφωμα τα περιβόητα patch, τα οποία υποτίθεται ότι θα κατακτούσαν την παγκόσμια αγορά, μέχρι τις άριστες προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας και άλλα παρόμοια ηχηρά.


Δείτε όμως ποια είναι η σημερινή κατάσταση της εισηγμένης:

Οι ζημίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, έφτασαν τα 20 εκατ. ευρώ(!!)...
•    Τα ίδια κεφάλαια στον απολογισμό του πρώτου 6μήνου του 2014 έχουν γυρίσει σε ΑΡΝΗΤΙΚΑ κατά 16,5 εκατ. ευρώ.
•    Ο τζίρος έπεσε κι άλλο... στα 14,8 εκατ. ευρώ...

ΑΡΝΗΤΙΚΑ τα ebitda κατά 7,3 εκατ. ευρώ.
•    Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός της ανήλθε σε 91,7 εκατ. ευρώ.
•    Οι συνολικές υποχρεώσεις της διαμορφώθηκαν σε 122,5 εκατ.ευρώ...


Το απίστευτο είναι εδώ, ότι ενώ η περιουσία των μετόχων εξαϋλώνεται και οι τράπεζες έχουν πάρει ενέχυρο... όλη την εταιρεία, το πάρτι αμοιβών συνεχίζεται. 


Οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ. και άλλων διευθυντικών στελεχών, σε μία καταχρεωμένη επιχείρηση ανήλθαν σε 3,265 εκατ. ευρώ στο 2013 και εφέτος στο τρίμηνο κιόλας εισέπραξαν 920.000 ευρώ!!! Κι άλλα τόσα στο β΄τρίμηνο συνολικά 1,8 εκατ. ευρώ στο 6μηνο του 2014.

ΟΙ μεγαλομέτοχοί της αλλά και τα μέλη του δ.σ. φαίνεται δεν έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας ή μάλλον έχουν και παραέχουν αν πρόκειται για το ίδιον όφελος...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me