16/8/14

Huffington Post: Ο Μπουτάρης στους 8 δημάρχους που μεταμόρφωσαν την πόλη τους


Huffington Post: Ο Μπουτάρης στους 8 δημάρχους που μεταμόρφωσαν την πόλη τους

Πρώτος στη λίστα


Οκτώ δημάρχους από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη παρουσιάζει η Huffington Post, εξηγώντας πώς κατάφεραν να αλλάξουν την πόλη που διοικούν. Πρώτος στη λίστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Δεν θυμίζει έναν παραδοασιακό δήμαρχο. Αγόρασε από πλανώδιο πωλητή τα βραχιόλια του, φοράει διαμαντένιο σκουλαρίκι και έχει τατουάζ. Κατάφερε όμως να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του Δήμου του με την αποφασιστικότητα ενός έμπειρου πολιτκού» γράφει η Huffington Post.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στα οικονομικά του Δήμου, το τεράστιο έλλειμμα που κατάφερε να ισορρπήσει, στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Αν συνεχίσει σε αυτό το δρόμο, ο Μπουτάρης ίσως κάνει τη Θεσσαλονίκη την συναρπαστική βυζαντινή πόλη που κάποτε ήταν, εμπνεύοντας παράλληλα και την υπόλοιπη χώρα» καταλήγει.

Στην ίδια λίστα περιλαμβάνεται η νέα -ισπανικής προέλευσης- δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, ο κυβερνήτης του Μπουένος Αϊρες (και προεδρικός υποψήφιος για το 2015) Μαουρίσιο Μάκρι και ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Κολομβίας, Μπογκοτά.



Ακόμα ο γκέι δήμαρχοις του Βερολίνου Κλάους Βόβεράιτ, η επίσης ανοικτά ομοφυλόφιλη δήμαρχος του Όστιν (Τέξας) Ανίζ Πάρκερ και ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της Βορείου Αμερικής: ο Ναχίντ Νένσι στο Κάλγκαρι του Καναδά.

Τέλος, συναντάμε την Τρι Ρισμαρίνι, δήμαρχο της Σουραμπάγια (Ινδονησία). Η ίδια φαίνεται ότι φροντίζει την πόλη σαν να είναι παιδί της: ξεκινά από τα χαράματα μαζεύοντας σκουπίδια, θυμίζει στα παιδιά ότι πρέπει να διαβάζουν, ρυθμίζει την κυκλοφορία και ρίχνει μια ματιά στα πάρκα της πόλης το βράδυ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me