9/8/14

''H ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΕΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ''...

Σύμφωνα με το BBC, το CNN και άλλα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία το «Σινέ Θησείο» συγκαταλέγεται στους καλύτερους κινηματογράφους του κόσμου. 

Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Associated Press, η οικονομική κρίση απειλεί με μαρασμό τα θερινά σινεμά, ανάμεσά τους και το παλιότερο θερινό σινεμά της χώρας, αυτό του Θησείου.

Για δεκαετίες οι Έλληνες απολαμβάνουν να βλέπουν τις τελευταίες μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ ή κλασσικές ταινίες, κάτω από τα αστέρια, αναφέρει το AP, σημειώνοντας πως τα θερινά σινεμά επέζησαν τόσο από την άνθηση της αγοράς ακινήτων, όσο και από την οικονομική κρίση που «χτύπησε» την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για μια φθηνή λύση για τη νυχτερινή έξοδο.

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης πως από τα μικρά νησιά της Μεσογείου έως την πρωτεύουσα Αθήνα, τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια κάνουν τους θεατές να έρχονται ακόμα στα θερινά σινεμά, αλλά η ψηφιακή στροφή στους κινηματογράφους, ενδεχομένως να κάνουν το τέλος τους να πλησιάζει.

Πολλοί ανεξάρτητοι φορείς του κινηματογράφου λένε ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επενδύσουν χιλιάδες ευρώ στις νέες τεχνολογίες, αλλά κανένας δεν είπε πως θα τα παρατήσει, προσθέτει ο δημοσιογράφος.

Τέλος γίνεται ειδική μνεία στο «Σινέ Θησείο», τον παλαιότερο θερινό κινηματογράφο της Ελλάδας, ο οποίος φτιάχτηκε το 1935. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αρθρογράφος αναφέρεται στο γεγονός πως οι ξένες ταινίες στην Ελλάδα δεν μεταγλωττίζονται αλλά προβάλλονται με υπότιτλους, κάτι που κάνει τους Έλληνες να εξοικειώνονται πιο γρήγορα με τα αγγλικά.

«Σινέ Θησείο», 23 Ιουλίου. Με φόντο την Ακρόπολη.


Το θερινό σινεμά «Ζέφυρος» στα Πετράλωνα


Στον κινηματογράφο Φλερύ στην Καλλιθέα, ο οποίος άνοιξε ξανά τις πόρτες του φέτος μετά από τέσσερα χρόνια.


Πόστερ της ταινίας «Wild Geese», με τον Richard Burton, στο σινεμά Amigo στο Χαλάνδρι.


Το Cine Paris στην Πλάκα.


Το Cine Φιλοθεη.
                                        Πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me