13/8/14

Eurobank Equities: Σύσταση «αγοράς» για Μυτιληναίο με τιμή στόχο τα €7,4

Δημοσιεύθηκε: 13 Αυγούστου 2014 - 13:12


Υψηλότερα των προσδοκιών τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου. Οι τρεις παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία το 2014. Εν αναμονή για μέρισμα από το 2015. 
 
 
Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα παρουσίασε το β’ τρίμηνο η Μυτιληναίος σύμφωνα με την Eurobank Equities, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων, όσο και σε κερδοφορία. Ο τζίρος των 309,7 εκατ. ευρώ ήταν 1% υψηλότερων των εκτιμήσεων του οίκου, ενώ τα κέρδη EBITDA των 52,6%, κινήθηκαν 5% πάνω από την πρόβλεψη.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η πορεία του ομίλου θα καθοριστεί από τρεις σημαντικούς παράγοντες: 

α) την ανάκαμψη του τομέα αλουμινίου μετά την εντυπωσιακή μείωση κόστους παραγωγής, 
β) την ικανότητα της METKA να δημιουργεί μετρητό, γεγονός που αφήνει περιθώριο για μεγαλύτερες επιστροφές χρημάτων στους μετόχους και 
γ) η απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς ενέργειας που δημιουργεί επενδυτικές ευκαιρίες ενόψει και της αποκρατικοποίησης στοιχείων ενεργητικού της ΔΕΗ ΔΕΗ +1,07%.

Η Eurobank Equities αναπροσαρμόζει τις προβλέψεις για την πορεία των εσόδων ελαφρά χαμηλότερα, κίνηση που αντανακλά την εκτίμηση για χαμηλότερες πωλήσεις στην ενέργεια και πιθανή καθυστέρηση των εργασιών που έχει αναλάβει η ΜΕΤΚΑ στη Συρία. 

Από την άλλη πλευρά, όμως, αναμένει μικρότερα δανειακά βάρη για τον όμιλο, ενώ βλέπει περιθώριο για διανομή μερίσματος από το 2015. Δίνει σύσταση «αγοράς» και τιμή στόχο τα 7,4 ευρώ (η μετοχή της εταιρείας τελεί υπό διαπραγμάτευση πέριξ των 6 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me