19/8/14

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΙΡΣΝΕΡ ΣΤΟΥΣ "ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ - ΟΡΝEΑ"

Νέα σκληρή επίθεση κατά των «απρόθυμων» πιστωτών της Αργεντινής εξαπέλυσε η πρόεδρος της χώρας, Κριστίνα Φερνάντες Κίρσνερ, 18 μέρες μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων που οδήγησαν σε πτώχευση τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νότιας Αμερικής.

«Το κύριο ζήτημα με αυτά τα κεφάλαια-όρνεα είναι πως δεν θέλουν μία λύση», σημείωσε η κ. Κίρχνερ σε ανάρτησή της στο Facebook.
Σημείωσε μάλιστα πως κίνητρο των «απρόθυμων» δεν είναι μόνο «η απληστία και η φιλαργυρία», αλλά και η «γεωπολιτική απόφαση» να «χρεώσουν και πάλι την Αργεντινή» και να «καταστρέψουν με κάθε δυνατό τρόπο την αναδιάρθρωση δημόσιου χρέους».
«Αυτό είναι μία απειλή για όλους τους Αργεντινούς», κατέληξε.
Η Αργεντινή οδηγήθηκε σε χρεοκοπία μετά την ήττα που υπέστη στη δικαστική μάχη με τους «απρόθυμους», οι οποίοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν εθελοντικά στα «κουρέματα» χρέους του 2005 και του 2010.
Ζητούν να αποζημιωθούν στο ακέραιο για τα ομόλογα που διακατέχουν, ωστόσο το Μπουένος Άιρες εκτιμά πως αν καταβάλει τα οφειλόμενα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια τότε θα τεθεί ένα προηγούμενο που θα επιτρέψει και σε άλλους, πρόθυμους ομολογιούχους, να ζητήσουν πλήρη αποζημίωση.
Σημειώνεται πως η στάση του Μπουένος Άιρες απέναντι στους «απρόθυμους» έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους αργεντίνους ψηφοφόρους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me