20/8/14

Champions League: Αβαντάζ Μπιλμπάο, γλίτωσε η Άρσεναλ

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε απέσπασε 1-1 από το "Σαν Πάολο" και απέκτησε τον πρώτο λόγο επί της Νάπολι για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, τη στιγμή που η Άρσεναλ στεκόταν όρθια στο "Ατατούρκ" (0-0 με την Μπεσίκτας). Χορταστικό ματς στην Κοπεγχάγη, προβάδισμα για Ζάλτσμπουργκ και Στεάουα.

Υπό το βλέμμα 600 ένθερμων υποστηρικτών της, η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε απέσπασε 1-1 στο "Σαν Πάολο" και πήρε ισχνό προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. 

Από το 20ό λεπτό κι έπειτα η βασκική ομάδα ήταν πολύ ανώτερη και δίκαια προηγήθηκε στο 41' με συρτό σουτ του Ίκερ Μουνιαΐν που κατέληξε σαδιστικά στα δίχτυα του Ράφαελ Καμπράλ. 

Η είσοδος του Ντρις Μέρτενς, πάντως, βελτίωσε αισθητά την εικόνα της Νάπολι, η οποία ισοφάρισε στο 68ο λεπτό με υπέροχη ενέργεια του Γκονσάλο Ιγκουαΐν κι έχασε τέσσερις καλές ευκαιρίες για την ανατροπή (με Χοσέ Καγεχόν στο 70', Μέρτενς στο 83', Ιγκουαΐν στο 85' και το 86').



Ισόπαλες χωρίς γκολ αναδείχθηκαν Μπεσίκτας κι Άρσεναλ στο "Ατατούρκ", αποτέλεσμα που αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς του "Έμιρεϊτς", ιδίως αν κρίνει κανείς από την εικόνα της αναμέτρησης. 

Ο Ντεμπά Μπα απείλησε ουκ ολίγες φορές την εστία του Βόιτσιεχ Στσέσνι ακόμα και μετά τη σέντρα, ενώ ο Ολιβιέ Ζιρού έχασε την καλύτερη ευκαιρία των "κανονιέρηδων" στο πρώτο ημίχρονο. Οι συχνές διακοπές εξαιτίας των φάουλ και των καρτών σημάδεψε το δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Άαρον Ράμσεϊ αποβλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του (στο 80') και θα απουσιάσει από τον επαναληπτικό του Λονδίνου. Οι "κανονιέρηδες", πάντως, έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να αποδράσουν από την Κωνσταντινούπολη με τον Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν στο 89ο λεπτό.

Ένα γκολ και τρία δοκάρια, όλα από τον Ζόναταν Σοριάνο (!), κατέγραψε η Ζάλτσμπουργκ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Μάλμε. Με τη συμπλήρωση 16 λεπτών, ο Ισπανός επιθετικός σημάδεψε το αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά ο Φραντς Σίμερ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 29ο και το 40ό λεπτό τα δοκάρια προστάτευσαν τη σουηδική ομάδα από τον δαιμόνιο Σοριάνο. Τελικά, ο σούπερ σταρ των "ταύρων" έλυσε το γόρδιο στο 54ο λεπτό και, μάλιστα, με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, φτάνοντας τα εννέα γκολ στις 13 τελευταίες αναμετρήσεις ανεξαρτήτου διοργάνωσης. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, εκμεταλλεύθηκαν μία αμυντική ασυνεννοησία στην εκπνοή και με γκολ του Εμίλ Φόρσμπεργκ, έφυγαν από την Αυστρία με "γλυκιά" ήττα (2-1).


Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League έκανε η Στεάουα Βουκουρεστίου που επικράτησε δίκαια στο βαλκανικό ντέρμπι με την Λουντογκόρετς. Ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν κέρδισε πέναλτι στο 33ο λεπτό, αλλά ο Αλεξάντρου Τσίπτσιου νικήθηκε από τον Βλάντισλαβ Στογιάνοβ. Ο Γκέοργκι Ντερμεντζίεβ φιλοδοξούσε να συνεχίσει το αήττητο σερί του στον πάγκο της βουλγαρικής ομάδας (τέσσερις νίκες-μια ισοπαλία), ωστόσο ο Τσίπτσιου εξιλεώθηκε στο 88ο λεπτό τόσο για το χαμένο πέναλτι όσο και για την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε και θα του στερήσει τη συμμετοχή στον επαναληπτικό.

 
ADVERTISEMENT

Διαβάστε ακόμη:

Τρία δοκάρια σε ένα ημίχρονο ο Σοριάνο! (VIDEO)
Προσπάθησε να σκοράρει με τη σέντρα ο Μπα (VIDEO)

Το live των αγώνων της Τρίτης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me