11/8/14

Τα ροδάκινα και οι χωματερές..

Posted by olympia spyr στο Αυγούστου 11, 2014


Μόνο η Ημαθία έχει 9.000 τόνους ροδάκινα στα αζήτητα. Μιας και οι παραγωγοί θέλουν να τα θάψουν για να πιστοποιηθεί ο όγκος τους και για να πάρουν επιδοτήσεις, έψαξα λίγο και βρήκα τα κατωτέρω. Αυτά τα ροδάκινα μας δίνουν 470.925 λίτρα αιθανόλης.

(Πηγή στην σελίδα 13 : http://nemertes.lis.upatras.gr/jspui/bitstream/10889/1139/1/Nimertis_Papanikolaou%28b%29.pdf )

Είναι η πιο γνωστή αλκοόλη, και βρίσκεται στα αλκοολούχα ποτά, σε ειδικά θερμόμετρα, ως διαλύτης και ως καύσιμο. 

Είναι γνωστή στην καθομιλουμένη και απλά ως «αλκοόλη». Χρησιμοποιείται ευρύτατα ως διαλύτης διαφόρων ουσιών που προορίζονται για ανθρώπινη επαφή ή κατανάλωση, που περιλαμβάνουν αρώματα, αρωματικές ουσίες, χρωστικές ουσίες και φάρμακα. 

Στη Χημεία χρησιμοποιείται τόσο ως διαλύτης όσο και ως πρώτη ύλη για τη σύνθεση άλλων προϊόντων. Έχει μια μακριά ιστορία ως καύσιμο παραγωγής θερμότητας, φωτός και, πιο πρόσφατα, ως καύσιμο για κινητήρες εσωτερικής καύσης.

(πηγή : http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%BB%CE%B7 )


Χρησιμοποιείται ακόμη και στα Οικολογικά τζάκια βιο-αιθανόλης που ήδη υπάρχουν εγκαταστημένα, αρκετά. Σε σπίτια αλλά και σε κέντρα διασκέδασης.
Για την ώρα εισάγουμε αιθανόλη από Γερμανία, ενώ η Βραζιλία κρατάει την πρωτοκαθεδρία της παραγωγής παγκοσμίως. 

Εμείς ;

Τα θάβουμε …. Όπως θάβουμε τα χίλια μύρια λόγω της Κ.Α.Π. για να μην έχουν παράπονο οι … σύμμαχοι της Ε.Ε. 


Δεν είμαι χημικός, δεν γνωρίζω το κόστος παραγωγής αιθανόλης και δεν γνωρίζω τα αρνητικά του θέματος. 

Ξέρω όμως πως είναι θέμα απόφασης και Κρατικού μηχανισμού. Που στην περίπτωσή μας φρόντισαν τα πασοκονουδουλα να είναι ανύπαρκτος. Επί 40 χρόνια !!! Έτσι ώστε να μην έχουν παράπονα οι βαρδηνο-λάτσηδες που εισάγουν πετρελαιοειδή και καύσιμα.


Υ.γ. : έτσι κλείσαμε και τα εργοστάσια ζάχαρης για να εισάγουμε από τις … συμμάχους της Ευρωπαϊκής (ναζιστικής) … ένωσης.

Όμως, ευτυχώς είμαστε στην ζώνη του ευρώ και δεν γίναμε Αργεντινή και δεν μας πήραν τα κομμούνια τα σπίτια. Για να μας τα πάρουν οι ακροδεξιοί που κυβερνούν ! Για να τα χαρίσουν σε αφεντικά. Όπως έκαναν και με τον χώρο του τύμβου της Σαλαμίνας !

Γιώργος Θ. Κανελλάκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me