17/8/14

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΟΦ...

 

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Tο έγκλημα που συντελείται με τα συμπληρώματα διατροφής ενω το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί αμήχανο, δίχως να επιβάλλει το νόμο!!! 

Δεκάδες είναι το τελευταίο διάστημα οι διαφημήσεις στην Τηλεόραση για τα συμπληρώματα διατροφής, πχ. κολλαγόνων, υαλουρονικών οξέων, βιταμινών, λιποτροπικών σκευασμάτων κλπ. τα οποία κυκλοφορούν ανεξέλεγχτα χωρίς προδιαγραφές μη αναγράφοντας στις ετικέτες αναλυτικά τα στοιχεία των συστατικών και την χώρα προέλευσης. Τα περισσότερα δε εξ'αυτών, δεν έχουν γνωστοποιηθεί ούτε κ'αν στον ΕΟΦ!

Το εξωφρενικό δε είναι, ό,τι πολλά απο αυτά τα προϊόντα μας βομβαρδίζουν ασταμάτητα σε καθημερινή βάση, προσπαθώντας να μας πείσουν ό,τι γιατρεύουν όλες τις ασθένειες του κόσμου!!!

Ποιοί λοιπόν είναι όλοι αυτοί οι “κομήτες”, που κατέκλεισαν τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας; Γιατί κάνουν “πλύση εγκεφάλου στο ανυπεράσπιστο κοινό με στημένες διαφημιστικές συνετεύξεις εν είδει “τριτοκοσμικού διακαναλικού” Τηλεμάρκετινγκ και προσπαθούν να μας πουλήσουν την ευτελή, αγνώστης προέλευσης και χωρίς προδιαγραφές πραμάτεια τους, έχοντας μοναδικό σκοπό το κέρδος....

Αλήθεια, σε ποιούς καταναλωτές απευθύνονται οι εν λόγω “έμποροι”, προσπαθώντας με απύθμενο θράσος να παραπληροφορήσουν και να εκμεταλευτούν τα θύματα τους, κάνοντας το άσπρο-μαύρο, πουλώντας την ελπίδα της καλής υγείας, της ομορφιάς και της ευημερίας στον κόσμο που ασθενεί και υποφέρει.

Ποιοί είναι όλοι αυτοί οι οποίοι ομιλούν ή απαντούν συνεντευξιαζόμενοι απο δευτερότριτες μοντέλες και δίκην Ιατρικού Ερευνητή εκφέρουν απόψεις, διατυπώνουν ισχυρισμούς για τη σύνθεση διαφόρων σκευασμάτων και τα οφέλη στην υγεία, εξάγουν ιατρικά συμπεράσματα, δίνουν ιατρικές συμβουλές δήθεν “επιστημονικού επιπέδου”....για να ξεπουλήσουν με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο τα ευτελή και επικίνδυνα για τους καταναλωτές προϊόντα που εμπορεύονται.

Τί σχέση έχουν όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι με το Ιατρικό λειτούργημα ή έστω το επάγγελμα του Φαρμακοποιού που συνεχώς επικαλούνται για να παραπλανήσουν το καταναλωτικό κοινό, ισχυριζόμενοι ό,τι τα ματζούνια τους γιατρεύουν πάσαν νόσον....προσέτι δε όπως πιστοποιούν και οι ίδιοι, τα συστήνουν ανεπιφύλακτα Ιατροί, Φαρμακοποιοί, ηθοποιοί, “μεγάλοι” τηλεοπτικοί αστέρες, μελλοντολόγοι, μέντιουμ, “γνωστές μοντέλες”, αθλητές κλπ.!!!

Όμως πάνω απ'όλα που είναι οι Εισαγγελείς, το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΦ, η επιστημονική Ιατρική κοινότητα και οι Φαρμακοποιοί, που επιτρέπουν με τη σιωπή τους τη νοσηρή αυτή τριτοκοσμική κατάσταση....

Μήπως έτσι, κάποιες συντεχνίες απο αυτές βολεύονται; ....

Επιτέλους, πότε θα μπει ένα φρένο σε αυτούς τους θλιβερούς, τυχάρπαστους εμποράκους της ελπίδας;

Γι'αυτό λοιπόν να επιβληθούν άμεσα κανόνες περιορισμού και απαγόρευσης των παραπλανητικών διαφημήσεων απο αστοιχείωτους και άσχετους με την Υγεία, ιδιώτες “κοράκια”, που αντιποιούνται το Ιατρικό λειτούργημα προς ίδιον όφελος.

Επιπλέον εδω, θα πρέπει να επισημανθεί η εξουσία που παρέχεται στον ΕΟΦ απο την αντίστοιχη νομοθεσία, που τον καθιστά υπεύθυνο να παρακολουθεί και να ελέγχει την ποιότητα και τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται σε σχέση με τη σύνθεση των σκευασμάτων και τα οφέλη ή μη στην υγεία.

Θα έπρεπε όμως όλα τα υπάρχοντα συμπληρώματα να είναι πιστοποιημένα και γνωστοποιημένα, βάζοντας ο ΕΟΦ βαρειά πρόστιμα σε όσους δεν το κάνουν και αποσύροντας αυτά άμεσα απο την κυκλοφορία.

Με αυτό τον τρόπο θα παρέχεται ασφάλεια και θα ελέγχεται η αποτελεσματικότητα των δραστικών ουσιών που εμπεριέχονται, αποκλείοντας πιθανούς κινδύνους και παρενέργειες στην υγεία των καταναλωτών.

Επίσης η διαφήμιση των συμπληρωμάτων διατροφής θα έπρεπε να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες δικαίου, ώστε να είναι σύννομη και να μην ελλοχεύει ο κίνδυνος επιβολής κυρώσεων και προστίμων στον υπεύθυνο διανομής τους. Όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που τηρούν τους εν λόγω κανόνες, παρ'όλα αυτά πρόστιμα δεν είδαμε ακόμα.

Τελικά ποιοί “κομήτες” έμποροι παιζουν και εγκληματούν εις βάρος της Δημόσιας Υγείας με σκευάσματα κυριολεκτικά “σκουπίδια” και με μόνο σκοπό τον προσπορισμό χρηματικού οφέλους, αδιαφορώντας για τις βλάβες ή τις παρενέργειες που προξενούν στον ανυπεράσπιστο πολίτη.

Υπάρχει επιτέλους κράτος για να μαζέψει όλους αυτούς τους θλιβερούς αγύρτες;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me