19/8/14

Τολμηρές πρωτοβουλίες Σαμαρά για ριζικές ανατροπές



samaras


Με μια σειρά από κινήσεις στρατηγικού χαρακτήρα ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει τη ριζική αλλαγή του κλίματος σε οικονομία και πολιτική ζωή. 

Πρόκειται για τολμηρές και ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες που θα προκαλέσουν ανατροπές γιατί όπως εκτιμά ο πρωθυπουργός μόνο με ισχυρό ταρακούνημα θα βγει η οικονομία από το λήθαργο.


Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο και το οποίο περιλαμβάνει πρωτοποριακές διατάξεις για την ολοκληρωτική διαγραφή χρεών σε μια σειρά από επιχειρήσεις φαντάσματα καθώς επίσης και ευεργετικές διατάξεις για την αποπληρωμή χρεών σε δημόσιο και εφορίες.
Ο Αντώνης Σαμαράς με τη νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει, καταργεί την βαρβαρότητα του αυτόφωρου για τους οφειλέτες του δημοσίου, αλλάζει ριζικά τις ποινές για τα φορολογικά αδικήματα και τελειώνει οριστικά τις υπερεξουσίες των εφοριακών για επιβολή εξοντωτικών προστίμων σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
Πρόκειται για ένα καθεστώς το οποίο καθιέρωσε τη συναλλαγή φορολογουμένων και εφοριακών και είχε διοργανώσει καθεστώς μίζας για τα κυκλώματα που δρούσαν στις εφορίες.
Βαθύς γνώστης των οικονομικών θεμάτων ο Αντώνης Σαμαράς πίεσε και κατάφερε να αποσπάσει τη συναίνεση της τρόικας για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες με τις οποίες θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στην οικονομία.
Τα τοξικά που κρατούσαν τις εταιρείες καθηλωμένες θα είναι σύντομα παρελθόν και όλα θα κινούνται σε αναπτυξιακή τροχιά. Πρόκειται για απαρχή μιας νέας εποχής μετά από χρόνια σκληρών και άδικων μέτρων τα οποία επέβαλε η κρισιμότητα της κατάστασης.
Με τις στρατηγικές κινήσεις ο Αντώνης Σαμαράς θα αλλάξει ριζικά και το πολιτικό τοπίο.
Οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι άνθρωποι της αγοράς που είχαν εγκαταλείψει τη Νέα Δημοκρατία γιατί αισθάνονταν υπό διωγμό από τους διάφορους Ταλιμπάν των κρατικών υπηρεσιών των ελεγκτικών μηχανισμών και της Δικαιοσύνης, είναι σίγουρο ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα επιστρέψουν στην φιλελεύθερη παράταξη.
Η δυναμική που θα προκαλέσει το κύμα επιστροφής των ψηφοφόρων που είχαν διαρρήξει τις σχέσεις τους με τη ΝΔ ή απείχαν από τα πολιτικά δρώμενα σε συνδυασμό με τις θετικές εξελίξεις στη ΝΔ θα κάνουν τον Αντώνη Σαμαρά κυρίαρχο του παιχνιδιού.

 Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την καταιγίδα από φιλολαϊκά μέτρα ενώ μέσα από ένα συνέδριο που θα έχει χαρακτήρα γενικού προσκλητηρίου θα επιδιώξει να επανασυσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία με διπλή διεύρυνση τόσο από τα δεξιά όσο και από το χώρο του κέντρου.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει στο έπακρο και τη στρατηγική γεωπολιτική θέση της Ελλάδας.


Η γενίκευσης της σύρραξης σε Ιράκ, Συρία με τη συμμετοχή και του Λιβάνου με δεδομένη την απόφαση της Χεζμπολαχ να πολεμήσει τους Τζιχαντιστες σε συνδυασμό με τις εξελίξεις σε Λιβύη και Συρία καθιστούν την Ελλάδα λόγω γεωπολιτικής θέσης δύναμη ασφαλείας και σταθερότητας στην περιοχή.

Ο Αντώνης Σαμαράς που γνωρίζει πολύ καλά τα παιχνίδια στρατηγικής είναι έτοιμος να προβάλει απαιτήσεις τόσο στους Αμερικανούς όσο και στους Ευρωπαίους προκειμένου να παραμείνει η χώρα μας η δύναμη που θα εγγυάται την ασφάλεια στην εύφλεκτη περιοχή της Μεσογείου όπου διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα τόσο του ΝΑΤΟ όσο και των Ευρωπαϊκών εταίρων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me