15/8/14

ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ!

 

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη σωρεία των παρανομιών και των εγκληματικών παραλείψεων που οδήγησαν στην τραγωδία με τον θάνατο του 10χρονου αγοριού στη Μύκονο, κατά τη διάρκεια θαλάσσιων παιχνιδιών. 

Όπως αποδεικνύεται η συγκεκριμένη επιχείρηση με τα θαλάσσια σπορ λειτουργούσε χωρίς άδεια τους πρώτους μήνες λειτουργίας της. Τα παιχνίδια και οι ομπρέλες είχαν στηθεί από τον Μάιο στην παραλία Καλό Λιβάδι που έγινε η τραγωδία, όμως η άδεια βγήκε τον Ιούλιο.

Επίσης ο 64χρονος εκμισθωτής και ο 22χρονος χειριστής εξετάζεται εάν είχαν την απαιτούμενη άδεια προπονητού ή πτυχίο ΤΕΦΑΑ όπως ορίζει ο νόμος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 22χρονος είχε μόνο την άδεια χειριστού ταχυπλόου.

Σύμφωνα με το νόμο σε ταχύπλοο που χρησιμοποιείται για την έλκυση των θαλάσσιων παιχνιδιών θα έπρεπε να υπάρχει και δεύτερο άτομο, ώστε να επιβλέπει. Στο συγκεκριμένο ταχύπλοο βρισκόταν μόνο ο χειριστής.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι στην προπέλα του ταχύπλοου δεν είχε τοποθετηθεί το ειδικό προστατευτικό πλαίσιο, ένα δίχτυ που επίσης ορίζει ο νόμος. Η χρήση του διχτυού είναι υποχρεωτική όταν κάποιος διατηρεί επιχείρηση θαλάσσιων σπορ.

Ο χειριστής του ταχύπλοου όταν είδε ότι ο 10χρονος έπεσε στη θάλασσα πλησίασε με αναμμένη μηχανή για να βρει το παιδί στη θάλασσα και δεν έσβησε τη μηχανή ώστε η προπέλα να σταματήσει να περιστρέφεται, όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πραγματογνώμονες που ερευνούν την υπόθεση εστιάζουν στην έλλειψη του δεύτερου ατόμου πάνω στο ταχύπλοο και στην εμπειρία του χειριστή. Επίσης θα ελεγχθούν όλα τα όργανα και τα σωστικά μέσα της επιχείρησης καθώς πρέπει να έχουν ορισμένες προδιαγραφές εφόσον χρησιμοποιούνται για θαλάσσια σπορ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me