22/8/14

Χ.Α.: Με ξένους... χορηγούς η ανάκαμψη συνεχίζεται

Με... συγχορδία ευνοϊκών εκθέσεων οι ξένοι οίκοι βοηθούν στη διαμόρφωση θετικού κλίματος στο ΧΑ, ενώ τα χαρτοφυλάκια τους στηρίζουν τα τραπεζικά χαρτιά, όπου επικεντρώνονται οι τοποθετήσεις τους. 


Κόντρα λοιπόν στη διεθνή τάση και στην αβεβαιότητα που δημιοργούν τα επικείμενα stress test  και οι πολιτικές εξελίξεις, η ελληνική αγορά κινείται ανοδικά, κλείνοντας με θετικό πρόσημο την εβδομάδα. 

Οι βασικοί δείκτες έχουν απομακρυνθεί πλέον από  τις περιοχές κρίσιμων στηρίξεων και προσεγγίζουν ζώνες αντίστασης, όπου θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα αν θα συνεχισθεί η ανάκαμψη, ή θα ακολουθήσει διόρθωση.

Ερωτηματικά για τις προθέσεις των ισχυρών χαρτοφυλακίων που κουμαντάρουν το ΧΑ, προκαλούν οι αγοραστικές παρεμβάσεις που έγιναν στα call auctions, με αποτέλεσμα οι βασικοί δείκτες και οι τιμές πολλών blue chips  να "τραβηχθούν" ψηλότερα.

Η κίνηση αυτή βελτίωσε περαιτέρω την εικόνα τιης αγοράς, αλλα δεν μπορεί να "αποκρυπτογραφηθεί" ως προς τις σκοπιμότητες και τις προβλέψεις που μπορεί να υποκρύπτει.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1156,37 μονάδες, με άνοδο 1,10% και με συνολικό ημερήσιο τζίρο περίπου 82 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των πακέτων προσυμφωνημένων συναλλαγών).

Κατεύθυνση στην αγορά και τόνο στις συναλλαγές έδωσαν τα τραπεζικά χαρτιά. Ο κλαδικός τους δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,71%, σημειώνοντας άλμα μετα τη λήξη της συνεδρίασης, στη διαδικασία των call auctions

O δείκτης FTSE 25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης τερμάτισε στις 374,94 μονάδες, με κέρδη 1,28%.
Στο ταμπλό των τραπεζών ξεχώρισε η Πειραιώς με + 4,2%. Eurobank +2,9%, Alpha +2,7%, Εθνική +1,5%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips  τα ποσοστιαία κέρδη ήταν μικρά. ΔΕΗ +1,8%, ΟΠΑΠ  +1,4%, Ελλάκτωρ +1,5% ΕΧΑΕ +1,1%.

Ξεωρισε η Intralot (+2,2%), καθώς οι μετοχές του ομίλου Κόκκαλη βρέθηκαν στο προσκήνιο, λόγω της ανακοίνωσης ότι η Intracom πούλησε τη θυγατρική Hellas OnLine  στη Vodafone. Η μετοχή της HOL έκλεισε στο +20%, Intracom +6%, Intrakat +5%.

http://www.sofokleousin.gr/archives/185848.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me